(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is vrijdag hoger gesloten na een verkorte handelssessie op Black Friday. De S&P 500 eindigde 0,2 procent in het groen op 3.638,35 punten en de Dow Jones index won 0,1 procent op 29.910,37 punten. De Nasdaq eindigde 0,9 procent in de plus op een slot van 12.205,85 punten en daarmee op een nieuwe recordstand.

Het was een weinig spannende handelsdag met lagere volumes op Black Friday, de dag na Thanksgiving dat Wall Street traditiegetrouw de deuren na een halve sessie sluit.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets zijn de markten in toenemende mate optimistisch dat zittend president Donald Trump in de Verenigde Staten zonder problemen het Witte Huis verlaat in januari. Trump zei donderdag wat wanneer het electoral college de verkiezingsoverwinning van Joe Biden in december bevestigt hij dit zal accepteren. Beleggers verwachten hierdoor geen langdurige juridische gevechten meer.

Madden zag geen grote koersbewegingen voor Amerikaanse retailers op Black Friday.

“Het koopjesfestijn lijkt wat van zijn aantrekkingskracht te hebben verloren de laatste jaren omdat bedrijven hun kortingen over een langere periode uitsmeren”, aldus Madden.
       
Op macro-economisch vlak was het vrijdag ook rustig in de VS. De West Texas Intermediate olieprijs steeg circa een procent. De oliemarkten wachten op de OPEC-vergadering die na het weekend staat gepland. Het kartel en zijn bondgenoten zullen mogelijk beslissen om de productiedeal met twee tot drie maanden te verlengen.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond op 1,1957.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van retailers als Walmart en Amazon sloten vrijdag dicht bijn de slotkoers van woensdag.

De Amerikaanse notering van AstraZeneca steeg fractioneel. Het coronavaccin dat het Brits-Zweedse concern ontwikkelt met de Universiteit van Oxford, vraagt waarschijnlijk om extra onderzoek nadat er eerder in klinische studies wat misging met de dosering. Hierdoor is twijfel ontstaan over de concrete werkzaamheid. Rivalen Pfizer en Moderna sloten respectievelijk 2 en zelfs ruim 16 procent in de plus.

Walt Disney daalde 1,4 procent nadat bekend werd dat er nog eens 4.000 banen worden geschrapt bij het entertainment concern.

Aandelen Slack werden vrijdag 0,1 procent minder waard. Voor Thanksgiving steeg het aandeel nog fors op overnamegeruchten.

Tesla steeg vrijdag 2,1 procent. Volgens persbureau AFP roept de maker van elektrische voertuigen in China 870 auto’s terug vanwege een defect in het dak. Het gaat om Model X voertuigen die tussen maart en juli 2016 zijn geproduceerd. Eerder deze week waren er in de VS al problemen met de wielophanging van bepaalde modellen.

Sage Therapeutics gaat samenwerken met Biogen om therapieën te ontwikkelen tegen onder meer depressies en tremoren. Sage ontvangt 1,525 miljard dollar als onderdeel van de deal. Sage verloor vrijdag 8,6 procent. Biogen won 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.