GoPro

Om zijn bedrijf uit de grond te stampen, verkocht Nick Woodman samen met zijn vrouw juwelen en riemen met schelpen vanuit zijn auto. Dat bracht hem $30.000. Nu is zijn bedrijf, GoPro een miljarden business. Zijn advies is een inspiratie voor alle ondernemers.

Naast de $30.000 die hij zelf bij elkaar verdiende, kreeg Woodman ook nog een lening van zijn vader en moeder voor $235.000. 10 jaar later staat GoPro op de beurs, werken er meer dan 1.700 medewerkers en is het bedrijf meer dan een miljard waard.

Woodman geeft ondernemers het advies om nooit op te geven. Om de een of andere reden geven mensen snel op, zegt hij. Maar wanneer je meer passie hebt dan je concurrentie, meer toewijding en meer vastberadenheid, zal je uiteindelijk de rest verslaan en succesvol worden.

De nu 41-jarige CEO van GoPro is ook vastberaden om het bedrijf terug naar de gloriejaren te brengen. Vorig jaar verloor het aandeel veel van zijn waarde. Op een gegeven moment was GoPro tien keer meer waard dan vandaag.

Luister naar experts, maar niet te veel

Door productieproblemen zat het aandeel GoPro vorig jaar in vrije val. Maar Woodman gelooft er in dat zijn bedrijf dit jaar terug winstgevend zal worden. Hij is nog steeds even enthousiast en geïnspireerd als 10 jaar geleden. Daarom dat hij er zeker van is dat hij in zijn opzet zal slagen.

Woodman zelf studeerde visuele kunst en is dus geen geboren ondernemer. Maar het grote voordeel van deze onwetendheid, zegt hij, is dat je iets kan creëren dat nog niet bestaat omdat je gewoon niet beter weet.

Het is belangrijk om naar het advies van experts te luisteren, maar je moet dat wel kunnen plaatsen. Wanneer je te veel luistert naar anderen, word je zoals de rest. Wanneer je wilt innoveren en veranderen, moet je juist anders zijn als de rest.

Bron: CNBC