snelweg-auto

In het jaar 2016 zijn de Amerikaanse autoverkopen naar een nieuw record gestegen. Ondanks het feit dat steeds meer Amerikaanse werkgevers streven naar een ‘schoner’ milieu, konden de burgers het niet laten om een auto aan te schaffen. Met name de economische groei heeft hier aan bijgedragen.

autoverkopen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat de Amerikaanse autoverkopen het afgelopen jaar zijn uitgekomen op een stand van 17,5 miljoen auto’s. Voor het laatst hadden we in het jaar 2000 te maken met dergelijke niveaus.

Amerikaanse autoverkopen nemen toe dankzij de groeiende economie

Volgens diverse economen zijn de stijgende autoverkopen te danken aan de groeiende Amerikaanse economie. Deze groei heeft daarnaast enorm positieve invloeden gehad op de Amerikaanse arbeidsmarkt. De lonen zijn in de meeste sectoren gestegen en met dat extra geld hebben heel wat Amerikaanse burgers besloten om een nieuw vervoermiddel aan te schaffen.

Daarnaast zijn de meeste Amerikanen op dit moment uiterst optimistisch gestemd over de nabije toekomst. Dit consumentenvertrouwen weet er voor te zorgen dat de Amerikanen wat sneller een grotere uitgave durven te doen. Ook de relatief lage brandstofprijzen zorgen er voor dat het gebruik van auto’s niet bepaald wordt afgeremd.