Digitale munt

We hebben het de laatste tijd al eens een keer eerder gehad over Ethereum. Deze redelijk nieuwe digitale munt is net als Bitcoin aan een sterke prestatie bezig. Afgelopen week steeg de Ether, de munt gekoppeld aan de onderliggende blockchain technologie van Ethereum, tot $30. Hierdoor heeft Ethereum een marktwaarde van meer dan $2 miljard, iets waar enkel Bitcoin eerder in slaagde.

Ethereum is ‘hot’ de laatste weken en maanden. Nog niet zo lang geleden werd er de Enterprise Ethereum Alliance opgericht waarbij bedrijven als JP Morgan, Microsoft en Intel aan projecten werken op het platform van Ethereum.

De prijs voor 1 ETH bedraagt momenteel zo’n 29 Amerikaanse dollar. De Ether steeg sinds de afwijzing van de Bitcoin ETF al met 20% waarbij een hoogste koers werd bereikt van $30 op maandag. Dit gaf Ethereum een marktkapitalisatie van $2,57 miljard.

Prijs Ethereum

Ben jij klaar voor de grootste digitale revolutie in de financiële wereld?

Ethereum: concurrent van Bitcoin of beste 2e?

De prijsstijging van de Bitcoin in de aanloop naar de beslissing omtrent de ETF zorgde ervoor dat handelaars te veel koopkracht hadden in Bitcoin ten opzichte van andere digitale munten zoals Ether. Door de afwijzing maken ze gebruik van die koopkracht om te investeren in andere platformen waarbij Ethereum de voornaamste kandidaat is.

De marktkapitalisatie van boven $2 miljard is een nieuwe mijlpaal voor de jonge digitale munt. Bitcoin heeft momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer $20 miljard. Maar Bitcoin bestaat al langer.

Andere digitale munten zoals Dash (marktkap $550 miljoen) of Monero (marktkap $250 miljoen) komen lang niet in de buurt van Ethereum of Bitcoin.

Bron: CNBC