BMW motor

BMW stelde recent zijn motor van de toekomst voor in Californië. Deze concept motor wordt bestuurd op basis van artificiële intelligentie waardoor de bestuurder geen nood meer heeft aan een helm of beschermend pak, zelfs bij hoge snelheid.

De motor van de toekomst werd gepresenteerd in de rij met andere conceptwagens van BMW om het 100-jarig bestaan te vieren van het Duitse merk. Eerder kregen de liefhebbers van Rolls-Royce, Mini en BMW al een voorproefje over de toekomst.

Wat kunnen we de komende decennia verwachten van de BMW motors?

De motor van de toekomst houdt zichzelf in balans, stilstaand als in beweging. Hierdoor zou een helm en bescherming overbodig worden. Verschillende elektronische systemen – die BMW ‘Digital Companion’ noemt – geven advies en passen automatisch de rijstijl aan voor een optimale rijervaring.

BMW motor 2

‘The Visor’ is een bril die alles in beeld brengt en de beweging van de ogen meet om feedback te geven aan de rijder terwijl het de motor automatisch bijstuurt waar nodig is afhankelijk van de rijstijl van de motorrijder.

Het systeem moet iets gelijkaardigs worden aan het automatisch rijden voor auto’s waar bijvoorbeeld Tesla aan werkt.

Dit zegt Holger Hampf, Hoofd gebruikerservaring bij BMW, over de motor van de toekomst bij BMW: “The bike has the full range of connected data from its surroundings and a set of intelligent systems working in the background, so it knows exactly what lies ahead.”

BMW motor 3

Het zitje, het bovenste frame en de vleugels zijn gemaakt van carbon. De motor zal draaien op een futuristisch “non-benzine krachtbron.” (Het is natuurlijk ook nog een concept tenslotte.)

BMW motor 4

Bij de ontwikkeling van een nieuwe motor denken de ingenieurs meestal 10 jaar in de toekomst. Maar deze keer keek men nog verder. Het is dus nog even wachten vooraleer de motor van de toekomst over de wegen zal rijden. Maar het is alvast iets om naar uit te kijken.

Bron + Foto’s: Bloomberg

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>