Nokia 6 China

In 2013 kocht Microsoft de divisie voor mobiele telefonie van het Finse Nokia voor $7,2 miljard. Daarop mocht het Finse bedrijf tot eind 2016 geen nieuwe smartphones op de markt brengen. Nu die clausule verlopen is, zet Nokia terug stappen op het veld waar het groot geworden is … en met succes.

JD.com is de exclusieve verdeler van de nieuwe Nokia smartphone in China. In een flash sale ontving de verdeler meer dan 1 miljoen registraties. Binnen de minuut was de Nokia 6 – die $245 kost – uitverkocht. Hoeveel van de registraties effectief overgingen tot een aankoop, is niet bekend. Maar traditioneel is dat voldoende om de voorraad uit te putten.

Het succes van deze flash sale zal de volgende flash sale alleen maar succesvoller maken, voorspellen analisten. Zo gaat dat meestal in China. De volgende ronde vindt naar verwachting een van de komende dagen plaats.

Het wordt dan ook interessant om volgen of Nokia met zijn nieuwe toestellen de concurrentie kan aangaan met de Samsung Galaxy S8 of de iPhone 8.

De Nokia 6 heeft een intern geheugen van 64GB met een 16MP camera en 8MP selfie en video chat camera. Nokia zegt dat het met deze nieuwe smartphone en de toekomstige modellen trouw wil blijven aan het merk dat Nokia met zich meedraagt:

“The brand is known for simplicity, ease of use, reliability, and quality. These are the elements that we will deliver together with amazing industrial design,”

Later op het jaar plant het Finse bedrijf nog meer modellen op de markt te brengen. Het nieuwe vlaggenschip moet de Nokia P1 worden, een model met 128GB intern geheugen. Deze zou minstens $800 kosten, een 256GB versie zou beschikbaar komen voor de prijs van $950.

Bron: RT

Foto: Android Central