Dit is de Range Rover waar iedereen op zat te wachten. Op 1 maart lanceerde Jaguar Land Rover de nieuwste telg in de familie van SUV’s: de Range Rover Velar. De Velar maakt later op de maand zijn officieel debuut op de Motor Show van Genève, maar hier is al een idee wat de nieuwste Range Rover te bieden heeft.

De Range Rover Velar wordt een serieuze concurrent voor de Porsche Macan en de Audi Q5. Het vult een gat op in het assortiment van de Britse autoproducent tussen de compacte Evoque (+/- €40.000) en de Range Rover Sport (+/- €65.000). Het is daarnaast ook een technisch hoogstandje onder de SUV’s.

Binnenin bestaat het dashboard amper nog uit knoppen. Alles wordt geregeld aan de hand van touchscreens via het InControl Touch Pro Duo System.

Range Rover Velar binnenkant

De Velar biedt 3 keuzes voor de motor: een 2.0 liter, 4 cilinder motor met 247 pk is standaard. Daarnaast kan je nog kiezen voor turbodiesel met 180 extra paardenkrachten of 380 pk extra met een supercharged V6 motor. Alle motoren hebben een automatisch transmissiesysteem en 4-wiel aandrijving.

De basisuitvoering gaat van 0 naar 100 km/u in 6,4 seconden terwijl de V6 motor de klus klaart in 5,3 seconden.

Range Rover Velar 2

De Range Rover Velar wordt daarnaast ook uitgerust met een adaptieve cruise control, autonoom remsysteem, een 360 graden camera, automatisch parkeren en een van de meest geavanceerde 4-wiel aandrijvingen ter wereld.

Range Rover Velar Gerry McGovern

Bron + Foto’s: Business Insider