Nokia

Nokia is nu al hét onderwerp van de smartphone-industrie van 2017. Het voormalige dominante gsm-merk maakt zich klaar om volgend jaar 3 nieuwe modellen te lanceren. Vermoedelijk worden de modellen bekend gemaakt op het Mobile World Congress in februari.

3 jaar geleden werd de mobiele telefonieafdeling van het Finse bedrijf nog voor $7,7 miljard overgenomen door Microsoft. Tot op heden bleek dit echter een immense flop. Nokia mocht op zijn beurt geen nieuwe mobiele telefoons maken, maar die lock-up periode loopt eind dit jaar af.

De CEO van Nokia liet weten dat de nieuwe smartphones zullen passen bij de historie van het merk en geassocieerd gaan worden met kwaliteit. De productie van de nieuwe Nokia Phones worden overgelaten aan HMD Global, een Finse hardware producent opgericht door voormalige medewerkers van Nokia. HMD heeft een licentie van 10 jaar op zak met Nokia.

Volgens de geruchten zal de smartphone gebruik maken van Qualcomm’s Snapdragon 820 processoren, mogelijk zelfs de Snapdragon 835. Hierdoor zou hij even krachtig zijn als Google’s Pixel en Pixel XL.

Het beeldscherm zou 5,2 inch en 5,5 inch groot zijn met mogelijk een 22,6 megapixel camera. De smartphone zou draaien op het Android besturingssysteem.

Virtual Reality

Nokia is de laatste jaren ook sterk actief op het gebied van Virtual Reality. De OZO VR Camera is een van de meest kwalitatieve camera’s op het gebied van virtuele realiteit. Die technologie kan Nokia mogelijk ook meenemen naar zijn smartphones.

Terwijl de smartphone bij Microsoft bijna dood en begraven lijkt, kan Nokia in 2017 wel eens een zeer sterke comeback maken mét de technologie van de toekomst.

Bron: Digit