Warren Buffett giving pledge

Het gebeurt niet dikwijls dat je een van de favoriete aandelen van Warren Buffett kan kopen tegen een fikse korting. Maar dit is je kans. Al decennia lang is Berkshire Hathaway van Buffett een trouwe aandeelhouder van Wells Fargo. Door enkele recente tegenvallers daalde de beurskoers van de bank fors. Dit is dus mogelijk jouw kans want de soep wordt zelden zo heet gegeten als ze wordt opgediend.

Wells Fargo kwam eind vorig jaar in een storm terecht toen duidelijk werd dat de bank 2 miljoen valse spaarrekeningen en kredietkaartrekeningen had geopend zodat de doelstellingen van de bank bereikt werden. Door het bereiken van de doelstellingen streek het management een vette bonus op.

Dit versterkte bij het brede publiek uiteraard het beeld van corrupte bankiers. Het leverde de bank ook een boete van $185 miljoen op.

Maar Wells Fargo is en blijft een van de beste banken van de Verenigde Staten. Hierdoor lijkt het dat de huidige koersdaling een uitzonderlijke kans is om een van Buffett’s favoriete aandelen in te slaan aan een goedkopere prijs.

Denk daarbij aan de beroemde woorden van Buffett: ‘De prijs is wat je betaalt, de waarde is wat je krijgt.’

WFC

Wells Fargo is een uitzonderlijk rendabele bank

De schandaalsfeer komt de bank uiteraard niet ten goede. Maar de kans is groot dat Wells Fargo deze storm zonder al te veel kleerscheuren zal doorkomen. Er zijn amper of geen klanten die de bank de rug toe keren. En tijd heelt alle wonden, ook voor bankiers.

En met de goedkope waardering van het moment, kan dit wel eens een once-in-a-lifetime mogelijkheid zijn om een typisch Buffett aandeel te kopen aan een interessante prijs.

  • Zo is de koers/winst verhouding van Wells Fargo momenteel 12. Het historisch gemiddelde is 13 en het gemiddelde van de sector 13,6.
  • De Return on Equity bedraagt nog steeds 12,6% tegenover het industriegemiddelde van 8,4%.

Buffett verkoopt … maar niet om de reden die je denkt

Het management van de bank maakt alvast gebruik van de koersdaling om eigen aandelen te kopen. CEO Tim Sloan en bestuursvoorzitter Stephen Sanger kochten voor $5 miljoen aandelen van de bank. Dit was het hoogste niveau van ‘insider buying’ in 5 jaar.

Buffett verkocht onlangs 10 miljoen aandelen van Wells Fargo, maar dat was omdat Wells Fargo meer dan 10% van zijn portefeuille uitmaakte. Buffett laat een positie nooit té groot worden. Hij heeft nu nog steeds 491 miljoen aandelen in handen, goed voor een waarde van meer dan $25 miljard. Tot op heden blijft Wells Fargo nog altijd een van Buffett’s favoriete aandelen.

Bron: MarketWatch

5 redenen waarom je NU dividendaandelen moet kopen

  • Dividendaandelen zorgen voor een EXTRA inkomen
  • Dividendaandelen zijn historisch gezien de BESTE aandelen op de markt
  • Dividendaandelen STIJGEN sterk 12 tot 18 maanden na de 1e renteverhoging van de Fed
  • Dividendaandelen zijn IDEAAL voor de beginnende belegger
  • Dividendaandelen zijn de FAVORIETE aandelen van alle TOP-beleggers

LEES HIER alles wat je moet weten over dividendaandelen met een HOOG dividendrendement.