Marihuana aandelen candada

Niet alleen in de Verenigde Staten maakt de legalisering van marihuana een forse opmars door, ook in Canada staat legalisering hoog op de agenda. Canada staat zelfs verder dan zijn buurland. Je kan vanaf nu zelfs weed kopen op de aandelenmarkt.

Het Canadese Canopy Growth Corp. is een van de weinige bedrijven die medische marihuana verkopen en op de aandelenbeurs genoteerd staan. Het aandeel steeg al honderden procenten de afgelopen maanden. Nu verandert het bedrijf zijn ticker op de beurs naar ‘WEED’.

CEO Bruce Linton is alvast zeer opgetogen: “We’re thrilled to be marketing WEED on Bay Street,”

marihuana aandelen candada

Canopy Growth Corp. is het eerste volledig marihuanabedrijf op de beurs van Canada die de marktkapitalisatie van $1 miljard overstijgt. De huidige waardering ligt momenteel rond $1,2 miljard.

Canadese marihuana-aandelen zijn ‘hot’ de laatste maanden. De Canadese overheid heeft aangegeven om in 2017 als eerste G7 land stappen te zetten naar legalisering van de softdrug voor recreatief gebruik.

In dat geval zouden er 3,8 miljoen gebruikers bij kunnen komen, goed voor een omzet van zo’n 6 miljard Canadese dollar.

Canadese of Amerikaanse marihuana-aandelen?

Canadese marihuana bedrijven staan veel verder omdat ze legaal de plant mogen kweken, in de VS mag dat (nog) niet. De marihuanamarkt is er ook veel beter gereguleerd. Volgens analist Chang zijn Amerikaanse marihuana aandelen dan ook voor traders en Canadese marihuana aandelen voor beleggers.

De Canadese marihuana aandelen zijn veel meer liquide en kunnen veel sneller aan de nodige investeringen geraken door de wetgeving in Canada. Dat maakt de Canadese marihuana aandelen aantrekkelijker ten opzichte van de Amerikaanse vrienden.

Bron: Bloomberg

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …