Globale oliemarkt

De oliesector heeft niet bepaald een gemakkelijke periode achter de rug liggen. Sinds het jaar 2014 staan de winsten al onder druk en heel wat energieondernemingen hebben de afgelopen twee jaar hun deuren moeten sluiten. Gelukkig hebben de meeste energiebedrijven weer wat lucht gekregen nu de olieprijs weer een stuk hoger staat in vergelijking met een jaar geleden.

In het bijzonder worden heel wat Amerikaanse energiebedrijven op dit moment hard geraakt. En de harde tikken die ze moeten incasseren hebben alles te maken met het reisverbod dat door Trump is ingesteld. Burgers die afkomstig zijn van een land dat op de ‘zwarte lijst’ staat, komen er in Amerika niet meer in.

Amerikaanse olie-exploratie ondernemingen hebben last van Trump

oe-ondernemingen

Juist binnen de Amerikaanse energiesector werken er heel wat mensen die afkomstig zijn van onder andere Iran en Irak. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Spot, is te zien dat de S&P Oil & Gas Exploration Index afgelopen maandag flink waarde moest inleveren. De index wist uiteindelijk op de laagste stand van januari te sluiten.

Aangezien het feit dat de oliesector er al geen gemakkelijke periode op heeft zitten, is het te hopen dat de maatregelen van Trump niet een langdurig effect zullen gaan hebben op de sector.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>