We weten het, rijk worden is niet eenvoudig. Soms ligt het aan kleine dingen. En dat maakte veel mensen angstig. Maar het is net die angst die alles nog veel moeilijker maakt. Denk maar eens na over onderstaande 7 angsten.

Hoeveel ervan staan er bij jou in de weg?

# 1. Faalangst

Hebben we dat niet allemaal: angst om te falen, angst om met ons gezicht tegen de muur te lopen? Angst is normaal, maar het mag niet overheersen. Angst mag je niet verlammen om de juiste stappen te zetten. Je faalangst overwinnen is een bijzonder grote stap die je op weg zet naar meer rijkdom.

# 2. Angst om afgewezen te worden

Ideeën zijn waardeloos als je ze niet in de praktijk kan omzetten. Veel mensen hebben goede ideeën waar veel geld mee verdiend kan worden, maar ze zetten ze nooit om in de praktijk uit angst om afgewezen te worden. Een ‘nee’ heb je altijd, een ‘ja’ kan je krijgen.

# 3. De angst om nooit genoeg te hebben

Wie een rijk leven wil, moet er iets voor doen. Rijkdom komt niet vanzelf aan je deur kloppen. Maar wanneer je meer bezig bent met het betalen van je rekeningen en je financiële verplichtingen, zal de overtuiging om rijk te worden er niet komen. Wees dankbaar voor wat je hebt en kijk vooruit.

# 4. Angst om schulden te maken

In deze door schulden overspoelde wereld lijkt het wel alsof schulden slecht zijn. Maar schulden kunnen je ook op weg zetten naar grootse dingen. Gebruik je schulden wijs; om de productiviteit te verhogen of om iets uit de grond te stampen. Daarna ligt de weg open naar mooiere wegen.

# 5. De angst om iemand te vertrouwen

Uiteindelijk kan je het niet allemaal alleen doen. Je zal op den duur op andere mensen moeten vertrouwen. De miljonairs van deze wereld kwamen er niet alleen, ze werken allemaal met een team.

# 6. De angst om er als een idioot uit te zien

Heb jij al eens een opportuniteit laten liggen uit angst om je belachelijk te voelen voor je baas of collega’s? Hoe dikwijls berg je jouw goede ideeën op uit angst om uitgelachten te worden? Denk dan aan Thomas Edison : ‘Ik heb niet gefaald, ik heb alleen 10.000 manieren gevonden die niet werken.’

# 7. De angst om je vrienden te verliezen

Hierin kunnen we kort zijn: je hebt vrienden en je hebt vrienden. De vrienden die het je niet gunnen, zijn geen echte vrienden.

Bron: Time Money