Goud toekomst

Volgens de Britse bank HSBC zal de Amerikaanse presidentsverkiezing volgende week alvast 1 zekere winnaar kennen: de goudprijs. Ongeacht de uitkomst van de belangrijkste verkiezing in jaren, zal de goudprijs zo’n 8 procent stijgen.

Een overwinning van Donald Trump zal de goudprijs meer ondersteunen, maar ook bij winst van Hillary Clinton zal het gele edelmetaal profiteren, aldus James Steel – Chief Precious Metals Analyst bij HSBC.

Beide kandidaten hebben al laten uitschijnen de Amerikaanse economie meer te beschermen. Zelf de Democraten willen de internationale handelsverdragen opnieuw bekijken. Meer protectionistische maatregelen speelt in de kaart van de goudprijs.

Een overwinning van Hillary Clinton kan de goudprijs katapulteren naar $1.400 per ounce tegen het einde van het jaar. Een overwinning van Trump kan daar nog eens $100 bovenop doen.

Naast de meer protectionistische maatregelen hebben beide kandidaten ook al aangegeven meer geld te willen laten rollen. Clinton suggereerde al op extra monetaire stimulus terwijl Trump op een gegeven moment heeft gezegd minstens $500 miljard extra middelen aan het werk te zetten.

Trump is geen vriend van de Fed

Ook James Butterfill van ETF Securities ziet de goudprijs 10% stijgen wanneer de vastgoedmagnaat uit New York aan de macht komt. Politieke onzekerheid en hogere inflatieverwachtingen liggen aan de basis van zijn analyse.

Donald Trump in het witte huis brengt meer politieke onzekerheid dan er ooit geweest is bij een Amerikaanse president, zelfs met betrekking tot de relatie van de Federal Reserve met Trump en de monetaire strategie van de Verenigde Staten.

Uit een analyse van de 22 presidentsverkiezingen sinds 1928 valt volgens James Butterfill op dat een verandering van de administratie een positieve impact heeft op de vraag naar fysiek goud. Wanneer de heersende macht hetzelfde blijft, heeft dit een negatieve impact op goud.

Bron: Bloomberg

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!