Tegenwoordig is het bijzonder eenvoudig om online geld te verdienen. Afhankelijk van de inspanningen die je wil doen, kan dat gaan van enkele tientallen tot honderden euro’s per maand. Het belangrijkste dat je moet doen, is eraan beginnen.

Dit is dé eenvoudigste manieren om online geld te verdienen zonder grote investeringen te doen:

Een niche website bouwen

Een van de gemakkelijkste manieren om passief geld te verdienen is via een website, en dan liefst een niche website. Wie een goede website bouwt, kan nog vele jaren genieten van een passief inkomen. Je moet de website ‘up and running’ krijgen, en daarna gaat alles vanzelf.

Voor je een niche website bouwt, moet je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Wat kan ik mijn bezoekers bieden?
  • Hoe kan ik er geld aan verdienen?
  • Hoe kom ik aan content op mijn website?
  • Weet ik voldoende over de niche zodat ik vragen kan beantwoorden?

Wanneer je deze vragen positief kan beantwoorden, kan je bijna aan de slag gaan. Nu moet je nog even nadenken hoe je ‘merk’ eruit gaat zien. Je ‘merk’ bepaalt hoe gemakkelijk jouw potentiële klanten je kunnen vinden. Je ‘merk’ moet uitstralen wat bezoekers op jouw website komen zoeken.

Hiervoor kan je best op zoek gaan naar de juiste Google zoekwoorden die bij jouw ‘merk’ passen. Met de juiste zoekwoorden komen de bezoekers vanzelf naar je website. Gaat jouw site over de nieuwste iPhone gaat, moet je hem bijvoorbeeld niet TechTeam noemen, maar beter iPhoneReview.

Zoekwoorden kunnen jouw website maken of kraken. Het loont de moeite om eens rond te zoeken naar de juiste zoekwoorden bij Zoekwoordplanner van Google AdWords. Eens je de juiste zoekwoorden hebt gevonden, is het tijd om je merk tot leven te brengen door:

  • Een naam voor je website te kiezen
  • Een host voor je domeinnaam te vinden
  • WordPress te installeren

Daarna kan je aan de slag om op 3 gemakkelijke manieren geld te verdienen: Google Adsense, Amazon, Affiliate Marketing

Google Adsense

Je kent ongetwijfeld de advertenties van Google. Die advertenties brengen het moederbedrijf, Alphabet, miljarden dollars op. Dat komt omdat Google Adsense zeer efficiënt is. Google weet waar jou bezoekers van je website naar op zoek zijn en presenteert de juiste advertenties op een presenteerblaadje.

Het enige wat jij moet doen, is bezoekers naar je website krijgen. Wie via Google Adsense geld wil verdienen, zorgt er best voor dat er regelmatig nieuwe content op de website staat. Nieuwe content brengt nieuwe bezoekers en nieuwe bezoekers klikken op jouw advertenties.

Amazon

Via Amazon kan je op verschillende manieren geld verdienen.

Je kan bijvoorbeeld een website maken waar mensen een review kunnen achterlaten van bepaalde producten. Via die reviews kan je de klanten doorsturen naar het product op Amazon. Mensen die op zoek zijn naar dat product, lezen de reviews op jouw site en kunnen in een klik het product aanschaffen.

Je kan ook zelf een e-boek schrijven en de bezoekers doorsturen naar Amazon waar jij je e-boek verkoopt.

Net als bij Google Adsense kan je ook Amazon banners op je website installeren.

Ten slotte kan je ook je eigen Amazon Store op je website plaatsen. Via een eenvoudige procedure kan je je eigen winkel maken met producten die te koop worden aangeboden op Amazon. Deze online winkel kan je heel gemakkelijk op je website plaatsen.

Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een van de beste en eenvoudigste methodes om online geld te verdienen. Je moet geen eigen producten creëren, je kan gebruik maken van duizenden producten die online verkrijgbaar zijn. Verkoop de producten van anderen op je website en verdien commissies.

Amazon is een voorbeeld van affiliate marketing maar er zijn nog andere bijzonder sterke websites waar je geld mee kan verdienen. De belangrijkste zijn:

  • ClickBank
  • PayGear
  • LinkShare

Let er wel op dat niet ieder programma even veel of even snel geld opbrengt. Kijk goed naar de naamsbekendheid van de aanbieders, de commissie en lees de reviews van de producten. Daarna is het enkel de opdracht om artikels te schrijven die jou affiliate producten doen verkopen.