Er is op de financiële markt nooit een gebrek aan mensen die een uitgesproken mening hebben, maar de ene is positief over de markt en de andere is negatief, en je kan als belegger natuurlijk niet iedereen zijn advies volgen…

Dus wie lijkt er momenteel de overhand te hebben op de markt voor de lange termijn en waar kan je deze informatie dan uit afleiden?

Zelfs de meest ervaren beleggers worstelen er nog dagelijks mee maar er zijn zeker en vast wel wat ‘tips & tricks’ die men kan toepassen om een stapje voor te zijn op de rest.

Zo kan men volgens Chris Ciovacco – van het gelijknamige Ciovacco Capital – kijken naar de verhouding tussen een sector die gezien wordt als riskant– technologie in dit geval – en een sector die meer defensief is ingesteld, zoals de bedrijven die verbruiksgoederen produceren.

Kijk maar eens naar de volgende grafiek van Ciovacco waarop je de boven vermelde verhouding kunt zien, deze illustreert dat men momenteel nog altijd in een markt zit waarin beleggers niet vies zijn van risico nemen, en dat is een positief punt tot zover.

Ondanks dat we nog wel een tijdje in een zijwaarts consoliderende markt zouden kunnen blijven zitten, zou volgens Ciovacco de rit naar boven toch weer ingezet moeten worden met de loop der tijd.

Natuurlijk is op de financiële markt niets zeker maar het zijn deze soort dingen die je een helderdere kijk kunnen geven op de stand van zaken.