bear Het optimisme vierde de afgelopen handelsweek hoogtij. Terwijl we vorige week vrijdag nog te maken hadden met een van de grootste beursdalingen in jaren, wisten de meeste indices een groot gedeelte van de Brexit schade de afgelopen week weer ongedaan te maken. De Engelse beurs noteert zelfs op dit moment weer boven het niveau dan voor de uitslag van het EU-referendum. Gisteren wist de S&P 500 index, de toonaangevende index van Amerika, weer boven de 2.100 punten te sluiten. Veel beleggers zien dit als een belangrijke grens, omdat we in het verleden daar meermaals weerstand hebben gevonden.

S&P 500 index kan spoedig een top gaan neerzetten

spx Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de beleggers op dit moment hun optimisme maar beter opzij kunnen gaan zetten. De vorige keren toen de S&P 500 index immers boven de kaap van 2.100 punten wist te sluiten, was het vervolg vaak dramatisch te noemen. Fundamenteel gezien zijn de huidige koersen niet bepaald te verantwoorden. De wereldeconomie groeit aan een lager tempo dan gedacht en daarnaast kan de verdeeldheid in Europa leiden tot meer onzekerheid onder de consumenten en producenten. Het voordeel van al deze onzekerheid is dat de centrale banken vol het gaspedaal zullen gaan indrukken om op die manier kunstmatig de economie aan het draaien te houden. En juist dat gratis geld is hetgeen waar de beleggers zo dol op zijn.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger