(ABM FN-Dow Jones) Oliekartel OPEC en diens bondgenoten, waaronder Rusland, zijn dichter bij een akkoord over een verlenging van de productieverlaging om de oliemarkt te ondersteunen. Dit meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van personen bekend met de situatie.

Rusland en verschillende andere OPEC+ landen zijn voorstander van een verlenging van de huidige productieverlaging met één maand, meldden de bronnen aan het persbureau. Het is onduidelijk of dit voldoende is voor Saoedi-Arabië, de feitelijke leider van het oliekartel. Het voorstel zou wel binnen de eigen oproep liggen om het huidige akkoord te verlengen met 1 tot 3 maanden.

In april sloot OPEC+ een historische overeenkomst om de wereldwijde productie met 9,7 miljoen vaten per dag te verminderen, maar die bezuinigingsronde die in mei begon, eindigt eind juni.

Inmiddels zijn de olieprijzen weer een flink stuk hersteld. En de vraag naar olie zal stijgen, nu de coronamaatregelen worden versoepeld en de economie weer gelijkelijk van het slot gaat.

De vrees voor een tweede coronagolf maakt het voorspellen van hoe de vraag naar olie zal herstellen evenwel lastig. En met een olieprijs van circa 40 dollar per vat ligt deze nog steeds onder wat de meeste producenten nodig hebben om hun kosten te dekken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.