Marihuana Snoop Dog Naar schatting groeit de marihuana-industrie in de Verenigde Staten naar een omzet boven $7 miljard dit jaar, aldus een rapport van New Frontier en ArcView Market Research. Vooral recreatief gebruik zit in de lift en is ondertussen al groter dan de omzet van Dasani, Girl Scout cookies of … oreo koekjes. De legale marihuanamarkt in de Verenigde Staten groeide vorig jaar 26%. Vooral de verkoop van marihuana voor recreatief gebruik groeide sterk. Verkoop van legale marihuana voor recreatief gebruik bereikte vorig jaar net geen marktwaarde van $1 miljard. Dit is een stijging van 184% ten opzichte van de $351 miljoen in 2014. Reeds 4 Amerikaanse Staten hebben het recreatief gebruik van marihuana gelegaliseerd: Alaska, Colorado, Oregon en Washington. Dit legt deze Staten alvast geen windeieren op het gebied van ‘groene’ belasting. Verkoop marihuana aandelen Colorado, pionier in de VS, haalde vorig jaar bijvoorbeeld al $70 miljoen inkomsten uit ‘groene’ belastingen. Dit is dubbel zoveel als de taksen op alcohol. Voor het huidige fiscale jaar verwacht Colorado inkomsten tot $135 miljoen. Legaliseren van Marihuana in heel de VS zou volgens experts $85 tot $90 miljard kunnen opbrengen voor de Federale overheid. Ruim de helft kan worden bespaard op het huidige drugsbeleid, het andere deel komt van misgelopen belastingen die de VS zou kunnen heffen op het legaal gebruik.

Hoe groot kan de marihuana-industrie worden

In 2010 ging een studie aan de Universiteit van Harvard er nog van uit dat de marihuana-industrie in de VS kon groeien tot $14 miljard. Nu voorspelt men al een markt van $22 miljard tegen 2020, een verdrievoudiging ten opzichte van vorig jaar. Maar de National Survey on Drug Use and Health gaat zelfs nog verder, op basis van de tabaksconsumptie schat men dat de marihuana-industrie zelfs kan groeien tot tussen $35 en $45 miljard.

Kan je beleggen in marihuana aandelen?

Heel wat startups hebben zich op de teelt en verkoop van marihuana gestort, anderen zijn gerelateerde activiteiten beginnen te ontwikkelen. De sector staat nog in de kinderschoenen maar de grote groei kan komen wanneer de bedrijven uit de tabaks- en farmaceutische sector beginnen te investeren in deze startups. Vast staat dat de wereld van de marihuana-industrie aan de vooravond van een explosieve uitbraak staat. In de komende jaren kunnen hier enorme kapitalen worden verdiend. Timing is in dit geval echter belangrijk.

De legale marihuana sector is een miljardensector die de meeste beleggers nog moeten ontdekken

Bedrijven in deze sector groeien als kool. De industrie legaliseert in snel tempo. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer deze aandelen op de radar van grote beleggers verschijnen.

Wij geloven dat deze aandelen een gigantisch potentieel hebben. Geen valkuilen of cowboy-aandelen, maar gedegen en diepgravend onderzoek vind je in onze Marihuana Special, inclusief de 5 beste aandelen in deze nieuwe miljardensector.

Ontdek HIER het ultieme Marihuana Rapport voor beleggers …