Corona

Het klinkt als iets dat te mooi is om waar te zijn, maar een Spaanse miljardair heeft via zijn testament iedereen in zijn geboortedorp miljonair gemaakt. Antonino Fernández, oprichter van het biermerk Corona, liet 221 miljoen dollar na aan de inwoners van het kleine dorp Cerezales del Condado, waar hij 98 jaar geleden werd geboren.

Het kleine dorpje telt slechts 80 inwoners. Deze werden dus op slag multimiljonair. Een van de inwoners verklaarde aan een lokale krant dat ze nooit een nagel hadden om aan hun ‘gat’ te krabben. Dat is nu wel anders.

Antonino Fernández werd 98 jaar geleden geboren in Cerezales del Condado. Hij was een van de 13 kinderen. Op zijn 14e werd hij gedwongen om de school te verlaten omdat zijn ouders het niet meer konden betalen.

Na de oorlog trok Antonino Fernández naar centraal Amerika. Hij richtte er enkele bedrijven op en werd redelijk rijk. Maar een van zijn bedrijven maakte van hem een echte miljardair: het biermerk Corona. Corona is het toonaangevende Mexicaanse bier dat ook internationaal furore maakt.

Tussen 1971 en 1997 was Fernández CEO van Groupo Modelo, de holding boven Corona. Hij bleef nog in de raad van bestuur tot 2005. In 2013 werd  Groupo Modelo overgenomen door het Belgische AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld.

Antonino Fernández stond bekend om zijn filantropie en dat krijgt nu een extra dimensie. Naast de 80 inwoners krijgt het dorp ook een nieuw cultuurcentrum en deelt een non-profitorganisatie met 300 medewerkers ook in de prijzenpot.

Bron: Business Insider