(ABM FN-Dow Jones) Wall Street maakt donderdag vermoedelijk een pas op de plaats, nadat woensdag de mijlpaal van 26.000 punten door de Dow Jones index werd geslecht. Rond lunchtijd noteerden de futures vrijwel onveranderd.  

Beleggers krijgen ook vandaag weer de nodige bedrijfscijfers te verwerken. Woensdag sprongen de resultaten van Goldman Sachs en Bank of America in het oog. De winstcijfers van deze banken, net als eerder die van Citigroup en JPMorgan, werden flink gedrukt door de impact van de verlaagde belastingen door de regering van president Donald Trump.  

Vandaag openen onder meer Morgan Stanley en PPG Industries de boeken. PPG is met name interessant omdat het bedrijf vorig jaar probeerde AkzoNobel over te nemen. Ondanks dat de topman enkele keren heeft gezegd geen interesse meer te hebben in AkzoNobel, sluiten analisten niet uit dat PPG alsnog een poging kan wagen.  

Na de slotbel staan de resultaten van IBM en American Express geagendeerd.  

Verder verschijnen cijfers over de woningbouw, de wekelijkse steunaanvragen, de activiteit rondom de Philadelphia regio en het wekelijkse olierapport.  

De euro noteerde tegenover de dollar op 1,2235 en week daarmee niet veel af van het niveau omstreeks het slot van de Amerikaanse beurzen een dag eerder. 

Olieprijzen noteerden ook vlak.

Bedrijfsnieuws

Alcoa leed in het vierde kwartaal van 2017 als gevolg van eenmalige lasten voor reorganisaties een verlies, ondanks een gestegen omzet. Dit maakt de Amerikaanse aluminiumproducent woensdagavond bekend. Voor 2018 voorziet Alcoa een wereldwijd tekort aan aluminium van 300.000 tot 700.000 ton en een groei van de vraag naar het metaal van 4,25 tot 5,25 procent. Dit zal voor Alcoa naar verwachting een aangepaste EBITDA opleveren van 2,6 miljard tot 2,8 miljard dollar, exclusief bijzondere posten. In de handel voorbeurs daalde de koers 5,4 procent. 

Slotstanden

Wall Street zette woensdag een nieuw record in de boeken. De Dow Jones index won 1,3 procent op 26.115,65 punten en sloot daarmee voor de eerste keer boven de 26.000 punten. De S&P 500 steeg 0,9 procent naar 2.802,56 punten en de Nasdaq won 1,0 procent op 7.298,28 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.