Jong op pensioen Je kan op verschillende manieren miljonair worden: een hoog salaris hebben, een eigen bedrijf beginnen, veel geld erven, succesvol beleggen of … op de ouderwetse manier sparen. Dit zijn 3 opmerkelijke verhalen van enkele miljonairs met een gewoon leven.

Sharon Marchisello

Sharon vertelt dat ze al haar hele leven spaart, ze begon toen ze 3 jaar oud was. Ze verdiende geld met zakgeld, klusjes en goede rapporten op school. Steeds stak ze haar geld in haar spaarpot. Ze begon als stewardess met een loon van $9 per uur. Toen ze op pensioen ging verdiende ze $55.000 per jaar. Sharon’s man was ook een steward en verdiende $60.000 per jaar. Door zo veel mogelijk geld te sparen, heeft het koppel momenteel een bankrekening met $3 miljoen. Sharon geeft wel toe dat het geholpen heeft dat ze geen kinderen hebben. Maar ze leefden altijd met een budget waardoor ze nu miljonair zijn. Haar advies: sparen en beleggen was voor haar niet enkel een voorbereiding op later maar een hobby. Ze raadt ook aan de basis van Personal Finance goed te kennen, zoals een noodfonds en het zo snel mogelijk afbetalen van schulden.

Travis en Amanda Jones

Vorig jaar waren Travis en Amanda respectievelijk 30 en 32 met $1 miljoen op hun bankrekening. Ze besloten beide ontslag te nemen, een 2e hands SUV te kopen en op pensioen te gaan terwijl ze door het land trekken. Travis en Amanda hadden beide een job met een salaris boven $100.000 per jaar. Dit gaf hen een groot voordeel, maar toch slaagden ze erin om al op hun 30e op pensioen te gaan door 25% van hun inkomen te investeren. Door ook nog eens heel bedachtzaam om te springen met hun kosten, waren er maanden dat ze tot 50% van hun loon konden sparen. Hun advies:  Dankzij indexfondsen wordt beleggen heel gemakkelijk, als je geïntimideerd bent door individuele aandelen kan je dat gemakkelijk omzeilen via index-fondsen.

Rocky Lalvani

Rocky Lalvani is een Indiase immigrant. Hij werkte tijdens zijn studies om geen schulden op te bouwen. Eens een vaste job begon hij te sparen. In eerste instantie zette hij 10% van zijn loon aan de kant. Maar dat percentage verhoogde hij stelselmatig tot meer dan 30%. Hij begon met een laag inkomen maar zijn loon steeg naarmate hij ouder werd. Dit zorgde ervoor dat hij meer kon sparen, hij had nooit de intentie om een duurdere levensstijl te hebben. Hij kon gemakkelijk een duurder huis, een duurdere auto of duurdere kleren kopen, maar deed dat niet. Toen hij begin 40 was, zag hij voor de eerste keer 7 cijfers op zijn bankrekening. Zijn advies: Je hebt een plan nodig, zonder plan is het moeilijk om antwoorden te krijgen op je vragen wat je met je geld moet doen.