pokemon go

De applicatie Pokémon Go was dé hit van het jaar 2016. Tot frustratie van velen deden de Pokémon Go-gebruikers er alles aan om de felbegeerde Pokémons te bemachtigen. Ondanks het feit dat de rage rondom deze app wat is gaan liggen, brengt het spel nog genoeg geld in het Nintendo-laatje.

Er zullen waarschijnlijk genoeg beleggers onder ons zijn die zich afvragen hoe het kan dat deze applicatie zoveel geld oplevert voor Nintendo. Het is immers mogelijk om dit spel gratis te downloaden. Het feit dat dit spel zoveel geld oplevert, komt met name door de opbrengsten uit de extra opties die de gebruikers kunnen aanschaffen. Daarnaast kunnen bedrijven ook zogenaamde ‘hotspots’ kopen die in het spel dan zichtbaar worden.

Pokémon Go brengt genoeg geld in het laatje

Pokémon Go

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Sensor Tower, is te zien dat Pokémon Go een ware ‘cash cow’ is. We zitten op dit moment ruim 7 maanden na de release van dit spel en de mijlpaal van 1 miljard dollar is recent bereikt. Een andere populaire smartphonegame, Clash Royale, weet het beduidend minder goed te doen dan Pokémon Go.

Volgens het onderzoek van Sensor Tower brengt het Nintendo spel dagelijks gemiddeld 1,5 tot 2,5 miljoen dollar op. In juli 2016 bedroeg dit op het hoogtepunt nog 18 miljoen dollar per dag.