brexit-brits pond

Het Britse pond blijft maar dalen. Vannacht was er zelfs een echte flashcrash tijdens de Aziatische handel waarbij het pond op korte tijd 10% waarde verloor. Dat is een aardverschuiving op de valutamarkt. Het pond staat nu op het laagste niveau in 3 decennia. Kerstshoppen in Londen wordt weer wat duurder.

De flashcrash werd vermoedelijk veroorzaakt door een computerfout of een zogenaamde ‘fat finger’. Het pond zakte op korte tijd van £/$ 1,26 naar £/$1,14 om daarna te herstellen rond £/$ 1,24.

Flashcrash Brits pond

Volgens Naeem Aslam was dit waanzin en waarschijnlijk een foutief order, maar het toont wel aan hoe diep het pond nog kan vallen. Dit was een grotere daling dan tijdens de bekendmaking van de Brexit. Er waren bijna geen kopers in de markt.

De daling kan er ook gekomen zijn door het werk van algoritmes nadat Frans President Hollande had laten weten dat de Britten moeten “boeten” voor de Brexit-keuze.

Su-Lin Ong van RBC Capital Markets denkt ook dat Hollande aan de basis lag van de flash crash. Mogelijk werden stops getriggerd onder het belangrijke niveau van $1,26 en was de markt dun in de aanloop naar het Amerikaanse payroll rapport.

Het Britse pond daalde al 13% ten opzichte van de Amerikaanse dollar sinds Brexit bekend werd. De Britse aandelenbeurs ziet het graag gebeuren aangezien veel grote bedrijven hun omzet boeken buiten Groot-Brittannië.

Bron: The Guardian

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>