In de maand augustus keerde de rust in het Verenigd Koninkrijk terug. Het vertrouwen in de Britse economie werd gevoed door een aantal positieve macrocijfers over onder andere de arbeidssector en het bruto binnenlands product. Maar, van dat positieve sentiment is vandaag de dag nog maar weinig over.

Stilletjes aan beginnen steeds meer beleggers zich weer te realiseren dat de Brexit er vroeg of laat zal gaan komen. Dus, die onzekerheid over hoe precies de verstandsverhouding tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU er straks gaat uitzien, weet te zorgen voor de nodige angst.

Pond kan volgens analisten nog verder gaan dalen

pond

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Investing, is te zien dat het Britse pond sinds september flink wat waarde heeft moeten inleveren. Op dit moment bewegen we rond de psychologische grens van 1,30 GBP/USD.

Ook de komende tijd kan de druk op het pond blijven bestaan. Het is nog maar de vraag of de Britse economie daadwerkelijk zo goed kan omgaan met alle onzekerheid. Volgens de meeste analisten kan het pond ten opzichte van de dollar nog flink wat waarde gaan inleveren, want de meesten rekenen op een bodem rond de 1,15-1,20 USD/GBP.