Vitalik Buterin

Bitcoin is niet meer het enige wonderkind van de blockchain technologie. Terwijl iedereen zich focust op de Bitcoin ETF stijgt Ethereum nog sneller door een alliantie met onder andere JP Morgan Chase, Intel, Microsoft en een dozijn andere technologiebedrijven die zich richten op blockchain. Ethereum heeft dan ook enkele belangrijke voordelen ten opzichte van Bitcoin.

Steeds meer grote bedrijven maken gebruik van de voordelen die de blockchain technologie te bieden heeft. Lange tijd was Bitcoin de enige ‘volwassen’ technologie die blockchain te bieden had. Maar na enkele moeilijke momenten in 2016 staat concurrent Ethereum voor een belangrijke doorbraak.

In de alliantie zitten naast de grote technologiebedrijven ook een handvol banken zoals Credit Suisse, UBS en ING Group. De blockchain technologie elimineert de nood aan een clearinghouse en is moeilijker te hacken. Deze alliantie moet ervoor zorgen dat de blockchain technologie waar IBM aan werkt, niet te dominant kan worden.

Wordt Ethereum dé standaard van blockchain?

Ethereum is een verdere ontwikkeling dan Bitcoin in de blockchain technologie. De ‘munt’ werd in 2013 geïntroduceerd door de toen 19 jarige Vitalik Buterin die voorheen actief meewerkte aan de ontwikkeling van Bitcoin. Ethereum kreeg al snel een grote aanhang en sommige bedrijven geloven dat deze technologie de standaard kan worden.

Koers Ethereum

Door de alliantie steeg de koers van de Ether, de munt van Ethereum, op enkele weken tijd van $13 naar $20 een stijging van zo’n 50%. Hierdoor heeft Ethereum ondertussen al een marktkapitalisatie van 1,7 miljard dollar.

Er zijn 5 grote verschillen tussen Ethereum en Bitcoin:

-1. De Ethereum ‘block tijd’ is om de 14 à 15 seconden tegenover 10 minuten voor Bitcoin. Hierdoor kunnen er sneller transacties worden uitgevoerd.

-2. De opbrengst van de ‘blocks’ halveert om de 4 jaar bij Bitcoin. Bij Ethereum blijft dit hetzelfde.

-3. Ethereum hanteert een andere kostprijs per transactie, afhankelijk van de computercomplexiteit, bandbreedte en opslagruimte.

-4. Ethereum gaat ervan uit dat met voldoende computerkracht en voldoende tijd alles berekend kan worden. Bitcoin heeft dit niet.

-5. Ethereum werd opgericht via crowd funding terwijl bij Bitcoin een groot deel van de Bitcoins bij de vroege mijners zit.

Bron: Zerohedge

Ontdek meer van Ethereum in deze video …

Wie deze strategie volgde heeft vandaag 56% méér cryptomunten

Bij Slim Beleggen hebben we een speciale strategie ontwikkeld waarbij elke daling op de cryptomarkt niets meer is dan een super hefboom om enorm veel winst te boeken wanneer de prijzen terug stijgen.

LEES HIER MEER hoe je eenvoudig geld kan verdienen met cryptomunten