Inkomensongelijkheid is een groot probleem in de wereld. Er wordt vaak verwezen naar de superrijken. Maar daar ligt niet het probleem. Miljardairs als Steve Jobs en Bill Gates zijn ook vanaf nul begonnen in hun garage. Het probleem is dat veel mensen gewoon niet weten wat ze moeten doen om rijk te worden. Deze 3 tips kunnen alvast helpen.

Het grote verschil tussen rijk en arm ligt niet alleen bij de bankrekening. Er is een enorm groot verschillen tussen wat rijke mensen doen en wat arme mensen doen. Beide groepen denken en handelen op een totaal ander niveau. En dat maakt de ongelijkheid alleen maar groter.

P.S. In dit gratis e-boek over het leven van Warren Buffett staan ook tal van tips om rijk te worden.

Dit is wat je kan leren uit de tips van de superrijken.

# 1. Ze protesteren niet, ze produceren

Jeff Bezos rijkste man ter wereld

Je kan de toekomst die je wil niet creëren wanneer je nog steeds in het verleden leeft. De superrijken leggen de focus niet op het verleden, maar op de toekomst. Ze zien tegenslagen niet als problemen maar als opportuniteiten. Ze investeren tijd en energie in oplossingen. Ze dragen niet bij tot de problemen van de maatschappij, maar ze lossen ze op.

# 2. Ze geven anderen niet de schuld

Bill Gates rijk worden tips

Wanneer je iets wil bereiken in het leven, ben jij de enige die het waar kan maken. Je moet niet wachten tot iemand je hand komt vasthouden en met je meegaat naar succes en rijkdom. Jij moet het doen, jij bepaalt je leven. Superrijken geven anderen niet de schuld, zeker niet voor hun eigen fouten. Ze nemen verantwoordelijkheid, leren uit hun fouten en doen het de volgende keer beter.

# 3. Ze denken in overvloed, niet in tekorten

Mark Zuckerberg president

Arme mensen denken dat er beperkingen zijn, dat ze niet beter verdienen, dat rijk worden onmogelijk is. Geld is als de zon, het is er voor iedereen. Er is geen tekort aan geld, er is een tekort aan mensen die groot genoeg denken. De superrijken zien geld in overvloed en willen dat meer dan graag met anderen delen. Het is niet voor niets dat de rijkste mensen ter wereld, zoals Warren Buffett, Bill Gates en Mark Zuckerberg, al miljarden schonken aan goede doelen om de wereld beter te maken.

Miljardairs als Warren Buffett, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, … zouden maar wat graag zien dat jij naast hen staat. Maar alleen jij kan dat waarmaken.

Bron: CNBC