Beurscrash

Dit artikel is misschien een beetje technisch, maar daarom niet minder belangrijk. Want er stelt zich wel degelijk een probleem op de financiële markten. Ofwel moet de olieprijs crashen … ofwel de aandelenmarkt. En dat hebben we allemaal te danken aan de centrale bank van Japan, aldus Phoenix Capital.

In september vorig jaar voerde de Bank of Japan een nieuwe – weinig besproken – monetaire maatregel in. In een nieuw experiment beloofde de BoJ om de rentevoet op de 10-jarige staatsobligatie vast te klikken op 0%. Om dit te realiseren moet de Bank of Japan de yen sterk devalueren ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Monetaire stimulus bank of japan

En deze manipulatie werkt omdat 80% van de marktactiviteit wordt uitgevoerd door computeralgoritmes. Het bewijs daarvan komt van de correlatie tussen de beweging van de Yen/USD en de S&P500. Deze correlatie lag voor meer dan een mand boven 0,75. Dat is statistisch onmogelijk, tenzij je met computers werkt.

Met het CRASH KOMPAS hebben we de ultieme Beurscrash Gids samengesteld: Lees hem hier GRATIS

Deflatie of Dekapitalisatie

Maar met de devaluatie van de yen exporteert Japan zijn deflatie over de wereld. Export van deflatie is slechts een bepaalde termijn houdbaar. De laatste keer dan Japan zijn deflatie exporteerde via monetaire hocus pocus was in 2014, het jaar dat grondstoffen hun zwaarste afstraffing meemaakten in meer dan 40 jaar. De olieprijs crashte in die periode met 75%.

Crash olieprijs en yen dollar verhouding

En ook nu lijkt de olieprijs weer roet in het eten te gooien van het Japanse experiment. De olieprijs heeft er een paar rampzalige dagen opzitten. Er is nu de keuze tussen het monetaire beleid vol te houden waardoor de olieprijs opnieuw kan crashen … of het monetaire experiment te staken waardoor de rentevoeten stijgen en de aandelenmarkt crasht.

Hoe je het draait of keert, beleggers mogen zich na enkele wittebroodsmaanden opmaken voor een periode van verhoogde volatiliteit, aldus Graham Summers van Phoenix Capital.

Bron: Zerohedge

Kom rijker uit de volgende aandelencrash

Ben je op zoek naar een eenvoudige manier om winst te maken met beleggen wanneer de aandelenmarkten dalen? Zoek dan niet verder. Alle top analisten van Slim Beleggen worden verenigd in dit unieke product. De beste analisten kiezen op het juiste moment de juiste aandelen en handelen heel eenvoudig via ETFs.

Via deze strategie verslaan ze zo goed als iedere index wanneer de aandelenmarkten in een nieuwe crisis terechtkomen. Wie geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash, moet bij het ETF Rapport zijn. Grijp hier je kans >>>