trump

Donald Trump heeft de laatste maanden al meerdere malen laten doorschemeren dat hij een hervorming wil gaan doorvoeren binnen het Amerikaanse belastingbeleid. Trump wil met name de belastinglast voor Amerikaanse bedrijven gaan verlagen. En juist dat is de reden dat de markten te maken hebben met een ware beursrally.

Sinds de verkiezingsoverwinning van Trump zitten de markten al in de lift. Een recent uitgevoerd onderzoek door broker Convergex maakt duidelijk dat de beleggers verwachten dat het belastingplan van Trump het meest positieve effect zal gaan hebben op Wall Street.

Belastingplannen moeten gaan zorgen voor toename bedrijfswinsten

belastingplannen-trump

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat ruim 54% van de ondervraagden aangeeft dat ze rekenen op een positief beurseffect dat de belastinghervorming met zich gaat meebrengen.

Beleggers moeten zich wel goed beseffen dat het grootste gedeelte van dit positieve effect al in de huidige koersen verwerkt zit. Daarnaast is het nog maar de vraag of het belastingbeleid van Trump daadwerkelijk weet te gaan zorgen voor een explosie van de bedrijfswinsten. Zolang het precieze plan van Trump nog niet gepresenteerd is, moeten de beleggers voorzichtig zijn.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER