(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,4 procent tot 2.415,07 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 21.082,95 punten en de Nasdaq steeg 0,7 procent tot 6.205,26 punten.

Zowel de S&P 500 als de Nasdaq sloten op nieuwe recordniveaus.

Voordat de markten van start gingen in New York werd bekend dat de Amerikaanse steunaanvragen in de afgelopen week zijn toegenomen, met 1.000 stuks. Groothandelsvoorraden in april bleken te zijn afgenomen.

De aandacht ging verder uit naar de bijeenkomst van OPEC en niet-OPEC-landen in Wenen. De grote olieproducenten bereikten een akkoord over verlenging van de productiebevriezing. Tot en met eind maart 2018 blijven de olielanden dagelijks 1,8 miljoen vaten minder per dag oppompen. “Met deze overeenkomst probeert de coalitie meer tijd en stabiliteit te creëren voor de komende negen maanden”, zei senior economy economist Hans van Cleef van ABN AMRO.

Toch gingen de olieprijzen stevig omlaag, waarschijnlijk omdat er gehoopt was dat er een grotere reductie zou worden overeengekomen. “Er lijkt veel schalieproductie uit Amerika bij te komen, dus zelfs met de lagere productie van OPEC blijft er een groot risico bestaan dat de voorraden zeer groot blijven”, zei strateeg Jane Foley van Rabobank.

Een juli-future West Texas Intermediate daalde 5,3 procent tot 48,63 dollar, terwijl een juli-future Brent 5,1 procent goedkoper werd op 51,19 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1208. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1210 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1220 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Best Buy liet zich positiever uit over de rest van het boekjaar, nadat de omzet in het eerste kwartaal was opliep. Voor heel het boekjaar rekent Best Buy op een omzetgroei van ongeveer 2,5 procent, waar dit aanvankelijk nog 1,5 procent was. De koers ging met 21,5 procent omhoog.

Sears profiteerde afgelopen kwartaal van de kostenbesparingen die de warenhuisketen doorvoerde. Waar het aanvankelijk hoopte 1 miljard dollar aan besparingen te kunnen doen, mikt Sears inmiddels op 1,25 miljard dollar. Daarvan is inmiddels 700 miljoen dollar op jaarbasis gerealiseerd. De koers ging 13,5 procent omhoog.

HP behaalde in het afgelopen kwartaal wat minder winst, hoewel de omzet wel toenam. Toch sprak CEO Dion Weisler van een doorbraak. De omzet steeg van 11,6 miljard naar 12,4 miljard dollar. De nettowinst daalde van 629 miljoen naar 559 miljoen dollar. Voor het hele boekjaar wordt een aangepaste winst voorzien van 1,59 tot 1,66 per aandeel. Vorig kwartaal zei HP nog te mikken op 1,55 tot 1,65 dollar. Het aandeel HP sloot 3,4 procent lager.

Netflix steeg 3,4 procent na een koersdoelverhoging door Piper Jaffray.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.