Nikkel is een grondstof waar je niet zo heel snel iets van hoort, zeker wat betreft het beleggingen hierin, het is namelijk niet zo bekend als o.a. koper of goud maar daarom zeker niet minder belangrijk!

Zo is nikkel – samen met koper, lithium en nog een paar andere metalen – een van de onmisbare componenten van de batterijen die je in elektrische auto’s terugvindt.

En volgens Goldman Sachs neem je de elektrische voertuigen trend maar beter serieus, het is namelijk niet gewoon het zoveelste verhaaltje maar een enorme trend wijziging voor de lange termijn, eentje waarvan we nog maar amper het prille begin hebben gezien.

De producenten van deze batterijen kunnen volgens Goldman dan ook maar beter zo snel mogelijk zorgen dat ze genoeg van dit metaal gecontracteerd hebben, zodat ze niet voor onaangename verrassingen komen te staan in de toekomst.

Volgens Robert Hawkes van Goldman zien we aanhoudende interesse van beleggingsfondsen die in willen spelen op deze lange termijn trend, en deze zullen daarom ook actief zijn in de nikkelsector.

De LME cash prijs van nikkel staat nu rond de $14.500 per ton en is sinds het begin van dit jaar maar liefst 14% gestegen.

Toch wel mooie rendementen dus voor zij die reeds geïnvesteerd hebben in dit metaal, zeker als je het gaat vergelijken met verschillende andere metalen die het dit jaar toch wel wat minder gedaan hebben tot zover.

Hawkes voegt er nog aan toe dat je de impact die de elektrische voertuigen gaan hebben op de nikkelmarkt zeker niet moet onderschatten, deze zal in de nabije toekomst substantieel blijven tot dat er sprake is van een wijziging in hoe een dergelijke batterij samengesteld wordt.