Marc Coucke

Wanneer je naar iemand als Warren Buffett kijkt, Mark Zuckerberg, Bill Gates of zelfs Marc Coucke dan denk je wel eens ‘Ja, die man heeft wat nodig is om rijk te worden.’ Maar ook deze mensen zijn vanaf nul begonnen. Veel hangt af van de manier waarop je de rijkdom wilt opbouwen. Daar is kracht en karakter voor nodig. Daar zijn sterke eigenschappen voor nodig. Heb jij die?

Rijke mensen hebben vaak verschillende eigenschappen met elkaar gemeen, zonder dat ze het zelf beseffen. Ben je al rijk, check even of het klopt. Ben je nog niet rijk maar wil je het wel worden, kijk hoe je onderstaande eigenschappen kunt aanleren.

Iedereen kan rijk worden, maar niet iedereen kán rijk worden.

# 1. Maak geen keuze, creëer keuzes

Wanneer er zich een probleem voordoet, kan je dikwijls kiezen uit enkele voor de hand liggende opties. In plaats van te kiezen tussen optie A en optie B waar de meeste mensen uit kiezen, zorgen rijke mensen ervoor dat ze op zoek gaan naar de beste optie, ze creëren optie C.

# 2. De stem in hun hoofd is luider dan eender welke andere stem

Er zullen er zijn die aan je twijfelen, er zullen er zijn die kritiek uiten en er zullen er zelfs zijn die je volledig afkeuren. Maar succesvolle mensen geven daar niets om, ze verzamelen alle mogelijk data en nemen de juiste beslissingen. Ze respecteren de beslissing van een ander, maar geloven nog meer in hunzelf.

# 3. Ze geloven dat ‘Hoe’ belangrijker is dan winnen of verliezen

Rijke en succesvolle mensen geloven dat het beter is om te falen op hun eigen manier dan te verliezen op de manier van iemand anders. Uiteraard willen ze slagen, maar dan wel met hun eigen regels. Winnen op een manier dat je opgelegd wordt, voelt aan als verliezen.

# 4. Ze werken in team

Talent is belangrijk, maar samen kunnen werken met anderen is nog belangrijker. Zet je ego aan de kant. De slaagkansen stijgen enorm wanneer je in team kunt werken. Het team is belangrijker dan de hiërarchie.

# 5. Ze genieten van het succes van anderen

Het succes van anderen zorgt voor stimulans in plaats van afgunst. De taart is groot genoeg voor iedereen. Het succes van anderen zorgt voor opwinding, inspiratie en motivatie. Hard werken wordt beloond, het succes van andere bewijst dat. Steek die energie in het bouwen van je eigen succes in plaats van jaloezie en afgunst dat je geen stap verder brengt.

# 6. Ze voelen zich nooit comfortabel

Er zijn mensen die een bepaalde vaardigheid willen leren, iets bereiken en dan op de lauweren rusten. Ze werken hard en zijn tevreden.  Het pad naar rijkdom begint en eindigt niet bij een eerste succes. Om écht succesvol te worden moet je blijven leren en blijven evolueren.

# 7. Ze denken ‘waarom niet ik?’ in plaats van ‘waarom ik niet?’

Veel mensen zijn gedeprimeerd door het succes van anderen. ‘Wanneer krijg ik eens een kans?’ – ‘Waarom krijgen mijn vrienden wel promotie?’ – … ze denken steeds ‘Waarom ik niet?’. Rijke ondernemers stellen de vraag anders ‘Waarom niet ik?’. Ze geloven erin dat ze succesvol kunnen en gaan worden, ze geloven in zichzelf.

Bron: AOL