Rijk worden op zich is al moeilijk genoeg, rijk blijven is nog moeilijker. Toch zijn er veel mensen die er in slagen. We kunnen dus het een en ander leren van de gewoontes die deze mensen hebben. Deze gewoontes volgen is geen garantie op rijkdom, maar het verhoogt je kansen alvast substantieel.

Zelfs wanneer je nog niet rijk bent, kunnen deze 5 gewoontes van rijke mensen jou een stevige stap in de juiste richting geven.

-1. Ze geven niet alles uit wat ze verdienen

Dit is misschien schokkend, maar het is niet verplicht om alles uit te geven wat je verdient. Veel mensen verdienen geld, geven geld uit aan wat ze nodig hebben en sparen wat er over blijft. (Wat vaak niet veel is). Succesvolle mensen verdienen geld, zetten geld aan de kant voor wat nodig is om hun doel te bereiken, en geven de rest uit indien dat nodig is. Ze passen het betaal-jezelf-eerst principe toe.

-2. Ze missen geen opportuniteiten om te groeien

Succesvolle mensen stoppen niet na hun eerste succes. Ze blijven zoeken naar nieuwe en andere manieren om beter te doen, om te groeien, om meer geld te verdienen. Ze blijven evolueren; een betere job, een hoger salaris, een passief inkomen, een eigen bedrijf, …

Ze ontdekken ook vaak de opportuniteit van de aandelenmarkt. Ze begrijpen de risico’s, de kansen op falen en succes. Maar ze weten ook dat dit de beste manier is om hun geld te laten groeien op lange termijn.

P.S. Blijf dagelijks op de hoogte van de aandelenmarkt via de Slim Beleggen Daily

-3. Ze maken geen emotionele beslissingen

In plaats van in paniek te kopen of te verkopen, houden ze hun emoties onder controle met de focus op lange termijn. Ze investeren niet in de populairste trends, maar in ondergewaardeerde activa die op lange termijn het meeste opbrengen. Emoties en geld gaan niet samen, ze creëren daarom een systeem om hun emoties uit te schakelen bij dergelijke beslissingen.

-4. Ze leggen niet al hun eieren in hetzelfde mandje

Diversificatie blijft de sleutel tot succes. Ze laten hun succes niet afhangen van een investering of van een enkele inkomstenbron. Ze zien hun inkomsten, hun huis, hun beleggingen, hun spaargeld, … als een geheel en spreiden zo veel mogelijk.

-5. Ze doen het niet alleen

Rijke, succesvolle mensen gokken niet. Ze erkennen de noodzaak om advies in te winnen van anderen die thuis zijn in de desbetreffende materie. Advies kan soms wat geld kosten, maar die kosten nemen ze er graag bij omdat het hen op termijn meer opbrengt of tegenhoudt fatale fouten te maken.

Bron: MarketWatch

Al 3 jaar op rij de beursindices verslaan!

Bij het Trading Rapport verslaan we de S&P 500 al 3 jaar op rij. Dit jaar staat het rendement op 17,30%. Een rendement dat is behaald door:

  • 1 aandeel per keer in te nemen
  • Alleen te handelen in aandelen (geen turbo’s, ingewikkelde opties etc)
  • Iedere trade te werken met een instapmoment, stoploss en koersdoel

Met deze simpele methode, snel aandelen kopen en weer verkopen, kan iedereen meedoen. Ontdek HIER het superrendement van Trading >>