Wanneer de aandelenmarkt in paniek schiet, zijn het de rijkste mensen ter wereld die het meeste moeten inleveren. Microsoft daalde bijvoorbeeld 2,8% waardoor Bill Gates $1 miljard verloor. Amazon daalde 2,2%. Hierdoor verloor Jeff Bezos $1,7 miljard op een dag. De heren zullen er niet minder om slapen, maar de rijkste mensen ter wereld werden gisteren wel op 1 dag $35 miljard armer.

Jeff Bezos kwam afgelopen week nog tot op $4 miljard van de titel van ‘rijkste mens ter wereld’. Maar door de huidige daling op de aandelenmarkt valt hij terug naar de 3e plaats. De Spaanse miljardair Amancio Ortega neemt opnieuw de 2e positie in. Ortega verloor slechts $355 miljoen.

rijkste mensen ter wereld verliezen geld

Mark Zuckerberg was het grootste ‘slachtoffer’ van de dalende aandelenmarkt. De CEO van Facebook zag de beurskoers van zijn bedrijf met 3,3% dalen. Hierdoor kreeg zijn fortuin een tik van $2 miljard. Zuckerberg blijft echter de 5e rijkste persoon ter wereld met een vermogen van $62,3 miljard.

De 500 rijkste mensen ter wereld die in de Bloomberg Billionaire Index zijn opgenomen hebben samen een vermogen van $4,9 biljoen of $4.900 miljard. Ondanks de daling van $35 miljard is dit nog altijd $455 miljard meer dan aan het begin van 2017.

Bron: Bloomberg

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)