Robotica

Robotica is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Steeds meer dingen en jobs worden geautomatiseerd. Dit betekent ook dat het aantal bedrijven in de roboticasector toeneemt en dat er ongelofelijk veel geld verdiend kan worden … ook voor beleggers.

Volgens Merrill Lynch zal de markt voor robots en artificiële intelligentie zeer sterk toenemen de komende jaren. De manier waarop robotica de wereld verandert, neemt exponentieel toe. De eerste bedrijven zullen het meeste profiteren van deze opmars.

Dit zijn 15 robotica-aandelen op de Amerikaanse aandelenmarkt die je volgens Merill Lynch in het oog moet houden.

Medische robotica

Vorig jaar werden er 570.000 operaties uitgevoerd via een robot. 15 jaar geleden waren dat er nog maar 1.000. En de groei zal sterk blijven. Tegen 2022 kan deze markt $18 miljard groot zijn.

Bedrijf: Intuitive Surgical

Industriële robotica

In de industrie gaan veel jobs verloren aan robots. Robots kunnen dan ook 24/7 werken. Vooral in China worden veel industriële bedrijven geautomatiseerd. Tegen 2025 kan deze markt groeien tot $24 miljard.

Bedrijven: Eaton, Emerson Electric, Honeywell, Parker-Hannifin en Teradyne.

Artificiële intelligentie

Siri, Facebook algoritmes, Google Now, … zijn allemaal technologieën die gebruik maken van artificiële intelligentie. Deze markt kan nog vertienvoudigen tegen 2020 tot $70 miljard.

Bedrijven: Google en IBM

>>> Beleggen in een vergeten sector: BE & NL small caps <<<

Zelfrijdende auto’s

Ook zelfrijdende auto’s zijn in feite robots. De auto-industrie is maar liefst $5.000 miljard groot. Er is dus een gigantisch potentieel.

Bedrijven: Delphi, Magna, NXP, Sensata en Tesla.

Defensie

Het leger houdt van drones, vooral het Amerikaanse leger. Drones zijn de nieuwe wapens in de oorlog. In 2016 gaf het Amerikaanse leger $3 miljard uit aan drones ondanks de besparingen.

Bedrijven: Lockheed Martin en Northrop Grumman

Bron: CNN Money