(ABM FN-Dow Jones) De Russische president Vladimir Poetin heeft maandag zijn steun uitgesproken om de wereldwijde olieproductie terug te brengen.

“We denken dat een bevriezing of zelfs een vermindering van de olieproductie de enige manier is om de stabiliteit van de energiesector te bewaren”, zei Poetin tijdens een energieconferentie in de Turkse stad Istanboel.

“Rusland staat klaar om mee te doen aan gemeenschappelijk pogingen om de productie van olie te beperken en roept anderen op om hetzelfde te doen”, zei de president.

Tijdens de bijeenkomst in Istanboel zullen verschillende energieministers van grote olieproducerende landen, zoals Saoedi-Arabië en Rusland, met elkaar gaan praten om een voorlopige overeenkomst te smeden om de mondiale olievoorraden te verlagen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2016 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.