Goud goudprijs goud baar

De goudprijs kende vorige week zijn sterkste daling sinds het gele edelmetaal uit de dood is opgestaan begin 2016. Niet toevallig viel de prijsdaling samen met de Gouden week in China. Tijdens deze feestperiode is de Chinese handel in goud gesloten. Wat kunnen we verwachten nu de Chinezen terug zijn?

De stijging van 2016 was voornamelijk gedreven door een toename van de vraag naar investeringsgoud. Grootste goud-ETF GLD kende een enorme instroom van fysiek goud. Opvallend is dat de prijsdaling van vorige week niet gepaard ging met een daling van de goudvoorraad van GLD.

Goudprijs vs fysiek goud

De prijsdaling is volgens Goldman Sachs een opportuniteit. Dat zagen we ook in Londen waar op de dag van de grootste daling, dinsdag, de vraag naar fysiek goud het hoogste lag sinds 24 juni, de dag na de Brexit.

Ook trekt de vraag naar fysiek goud traditioneel aan in China na deze feestperiode. De daling van $1.350 naar $1.250 kan de vraag extra stimuleren. Daarnaast ligt de goudprijs nu rond de marginale kostprijs voor de gemiddelde goudproduct.

Technische indicaties

Ook technisch ziet het er naar uit dat het ergste voorlopig achter de rug is. De RSI-indicator staat op 24,5 – het laagste niveau sinds december 2015. Dit is een oververkocht niveau alsook het 38,2% Fibonacci niveau en een voormalig steun- en weerstandsniveau. Ook ligt hier het 200-daags gemiddelde wat in een opwaartse trend dikwijls dient als steun.

TA goud

Al deze signalen duiden erop dat de goudprijs op korte termijn alvast zal herstellen. Sinds juli is er een trend van lagere toppen en lagere bodems maar sinds begin dit jaar zit de goudprijs nog steeds in een opwaartse trend. En het beste seizoen voor de goudprijs is bijna aangebroken.

Tot op heden is er dus nog geen reden tot paniek.

Bronnen: GSB Investingnews

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER