rusland

De recent verschenen cijfers over de Russische economie maken duidelijk dat Rusland op de goede weg terug is. De afgelopen drie jaar heeft Rusland het niet bepaald gemakkelijk gehad, maar dit jaar zou het Russische bruto binnenlands product eindelijk weer eens kunnen gaan groeien.

Volgens de data die afkomstig is van de Federal Statistics Service had de Russische economie het afgelopen jaar te maken met een groeidaling van -0,2%. Ondanks het feit dat de Russische economie alsnog te maken had met een negatieve groei, was het uiteindelijke cijfer beter dan de verwachtingen. Het verwachte cijfer kwam namelijk uit op een groeidaling van -0,5%.

Russische economie heeft harde klappen moeten incasseren

russische economie

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Capital Economics, is te zien dat de Russische economie de afgelopen twee jaar te maken had met een flinke groeidip. Met name in het jaar 2015 was het kommer en kwel voor de Russische economie. Deze groeidaling was voornamelijk te danken aan de dalende olieprijs en de opgelegde economische sancties vanuit Europa en de VS.

Toch zijn er ook nog positieve dingen te vertellen over de Russische economie. Zo had de productiesector in 2016 te maken met een mooie groei van 1,4%. Volgens diverse economen is het duidelijk dat de Russische economie langzaam uit het diepe dal klimt. Voor dit jaar mogen de Russen hopen op een groen eindcijfer.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER