Marihuana vs alcohol

Tribeca Global Natural Resources Fund werd uitgeroepen tot het beste hedge fund van 2016 … ter wereld. Een (groot) deel van de 145% winst die het hedge fund kon voorleggen kwam van investeringen in marihuana aandelen. Ook andere sectoren die populair zijn bij Slim Beleggen hebben het fonds een forse duw in de rug gegeven.

Tribeca Global Natural Resources verdiende in 2016 $200 miljoen voor de beleggers in het fonds. Ze verslaan met een stijging van 145% meer dan 10.000 rivalen. Het fonds wist onder andere perfect in te schatten dat marihuana aandelen voor het jaar van de doorbraak stonden.

De markt voor legale cannabis in de Verenigde Staten bereikte vorig jaar zo’n $7 miljard. Toch zijn investeringen en financiering voor de sector niet eenvoudig. Volgens co-manager Ben Cleary zal de marihuanamarkt de komende jaren zelfs stijgen tot boven $20 miljard. Andere analisten verwachten over 10 jaar zelfs $50 miljard. Verkoop alcohol – Koop marihuana is een populaire trade onder beleggers.

Groei Marihuana sector

Tribeca Global Natural Resources investeerde onder andere in Aurora Canabis en Canopy Growth Corp, 2 producenten van medische marihuana die hun beurskoers vorig jaar zagen verdrievoudigen. Ook dit jaar stijgen deze aandelen rustig verder.

Naast enkele succesvolle investeringen in producenten van zalm, vielen ook de beleggingen in producenten van Lithium op. De stijgende vraag naar batterijen voor elektrische auto’s maakt dat lithium er een sterk 2016 heeft opzitten. Dit leverde Tribeca Global Natural Resources ook een mooie winst op. Andere succesvolle beleggingen in 2016 waren de grondstof kobalt (dat ook gebruikt wordt in batterijen) en goud.

Trend van obligaties naar alternatieve beleggingen

Ben Cleary en Craig Evans verwachten dat de +30-jarige stierenmarkt in obligaties voorbij is. Deze enorme markt zal nu zijn geld in andere sectoren gaan investeren. Volgens hen ligt er een veelbelovende toekomst bij alternatieve beleggingen zoals marihuana en grondstoffen.

Door de lage grondstofprijzen van de laatste jaren zijn er weinig investeringen geweest in de sector. Er is amper nog groei. Terwijl de economie terug aantrekt en de vraag naar grondstoffen stijgt, zal het aanbod eerder beperkt blijven. Dit zal voor grote overnames en fusies zorgen. En dat trekt weer nieuw kapitaal aan.

Bron: Bloomberg

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>