geheim rijk worden

Je moet niet alles geloven wat je ziet. Veel mensen gebruiken geld dat ze niet hebben, om dingen te kopen die ze niet nodig hebben, om indruk te maken op mensen die ze niet kennen. Met andere woorden, wanneer iemand dure kleren draagt, met een mooie auto rijdt en in chique villa woont, wil dat niet automatisch zeggen dat die mensen rijk zijn.

Rijke mensen worden rijk omdat ze doen alsof ze arm zijn. Arme mensen blijven arm omdat ze doen alsof ze rijk zijn.

De realiteit is dat de meeste rijke mensen een gewoon leven hebben. Je weet waarschijnlijk nog niet eens dat ze zo rijk zijn. Het zou gerust je buurman kunnen zijn. ‘Hoe voel ik me rijk’ is iets anders dan ‘Hoe word ik rijk’?

Wanneer je graag een rijk leven leidt om je rijk te voelen, dan is dat ok. Maar je zal er niet rijk van worden.

Wanneer je graag tijd spendeert met je vrienden en familie, doet wat je graag doet en je geen zorgen wilt maken over geld, dan is de volgende tip goud waard.

Rijk worden is in feite saai, maar wel effectief als je het geheim kent en toepast. Het saaie geheim om rijk te worden is: onder je stand leven. Hoe groter het verschil tussen je inkomsten en je uitgaven, hoe sneller je voldoende geld zal hebben om te doen wat je wilt in het leven. Wanneer je kijkt naar de crème de la crème lijkt dit onmogelijk, maar dat is het dus niet.

Rijk worden is een doel op zich

Er zijn er die rijk zijn en er zijn er die doen alsof ze rijk zijn. Onder je stand leven lijkt simpel, maar dat is het niet. Veel mensen in je omgeving rijden met een mooie auto, hebben een mooi huis en dragen dure kleren, maar de kans bestaat dat zij ook veel schulden hebben. Ze doen alsof ze rijk zijn, maar ze zijn het niet.

Echte rijkdom opbouwen doe je door minder uit te geven dan je verdient, maand na maand, jaar na jaar. Het is een traag, maar efficiënt proces. De grootste uitdaging is om niet mee te doen met je omgeving.

Er zijn gelukkig enkele hulpmiddeltje die je kunnen helpen:

  • Bekijk je maandelijkse kosten en ga na of het niet mogelijk is om goedkopere alternatieven te vinden.
  • Automatiseer je overschrijving naar je spaarrekening. Doe dit in het begin van de maand en niet op het einde van de maand. Betaal jezelf eerst!
  • Verhoog heel langzaam het bedrag dat je spaart. Kleine stapjes voel je niet direct, maar het telt wel op na verloop van tijd.
  • Spendeer minstens 50% van iedere financiële meevaller (opslag, bonus, erfenis, …) aan je spaarrekening of beleggingsportefeuille.

Hoe word ik rijk? Het antwoord is dus simpel en heel efficiënt, de uitvoering helaas niet.

Maar laat je niet uit je lood slaan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat miljonairs zo rijk zijn omdat ze dat ook écht willen, ze zien geld als een manier om te investeren – niet om te consumeren. Wanneer je dat begrijpt en bovenstaande toepast, staat niets nog echte rijkdom in de weg.

Bron: Time Money