Winst met Snapchat

De Saint Francis High School, in Mountain View – Californië investeerde 4 jaar geleden $15.000 in Snapchat. Met de IPO van moederbedrijf Snap Inc kon de school een deel van zijn investering verzilveren. De opbrengst voor 2/3 van de investering bedraagt maar liefst 24 miljoen dollar.

De school was een van de eerste investeerders in de sociale media app. Een klein deel van hun investeringsfonds ging naar de belegging in Snapchat tijdens een financieringsronde in 2012. De school had het fortuinlijke gelukt dat de dochter van Barry Eggers er naar de school ging. Barry Eggers werkt bij durfkapitalist Lightspeed Venture Partners en werd geïntrigeerd door het gebruik van Snapchat bij haar dochter.

Via dit fonds kwam Eggers in aanraking met Evan Spiegel en Bobby Murphy, de oprichters van Snapchat. Hij overtuigde Lightspeed Venture Partners om $500.000 te investeren waarvan $15.000 van de Saint Francis High School kwam.

De school verkocht bij de beursgang 1,4 miljoen aandelen, 2/3 van hun totaal, aan $17 per aandeel. Dit bracht de school bijna $24 miljoen op. Snap Inc steeg op de eerste dag van zijn handel op de aandelenmarkt bijna 50% waardoor het resterende deel in Snapchat nog eens zo’n $17 miljoen waard is.

Bron: CNBC