winnaar

De beleggers hebben dit beursjaar met alle onmogelijke gebeurtenissen te maken gehad. De twee grootste evenementen zijn natuurlijk de overwinning van Trump en de overwinning van het Brexit-kamp. Beide gebeurtenissen hadden de beleggers totaal niet zien aankomen en de eerste reactie was daarom ook behoorlijk negatief.

Maar, we weten inmiddels dat deze gebeurtenissen niet hebben weten te leiden tot een crash op de markten. Vooraf werden beide mogelijke uitkomsten door de doemdenkers aangegrepen om flink wat onheil over de markten uit te spreken. Ondanks deze doemverhalen ziet de waarheid er totaal anders uit. De markten zijn sinds de overwinning van Trump in een stijgende trend terecht gekomen en dat heeft op Wall Street zelfs weten te leiden tot nieuwe recordkoersen.

Deze sector kan terugkijken op een mooi halfjaar

sector-winnaar

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van DoubleLine Funds, is te zien dat de financiële sector kan terugkijken op een prachtig halfjaar. Met name sinds de overwinning van Donald Trump zijn de bankaandelen flink in waarde gestegen. Er zijn zelfs diverse Amerikaanse zakenbanken die weer boven hun niveaus bewegen van voor het uitbreken van de financiële crisis!

Ook de energiesector heeft tijdens de laatste beursmaanden goede zaken weten te doen. Als reactie op de stijgende olieprijs groeit het vertrouwen in deze sector en dat heeft geleid tot stijgende koersen bij de energieaandelen.

Voor de gezondheidssector ziet het plaatje er niet zo rooskleurig uit. Deze sector is de afgelopen maanden verguisd en de beleggers lijken hun rug naar deze sector toe te keren.