Veel ‘rijk worden tips’ zijn gebaseerd op geld (be)sparen. Maar volgens deze self-made miljonair is dat allemaal larie en apekool. Wanneer je geen geld hebt, kan je ook niet sparen. Het beste wat je kan doen is werken aan je inkomsten. En daar heeft hij 5 belangrijke tips voor.

Je kan iedere dag €5 besparen door geen broodje te eten ’s middags, maar boterhammen van thuis mee te nemen. Dit is zo’n algemene aanname die mensen moet helpen om rijk te worden. Self-made miljonair Grant Cardone is het daar niet mee eens.

Wie iedere dag €5 kan besparen gedurende 5 jaar, heeft een kleine €10.000 bespaard. Maar €10.000 zal je leven niet veranderen zegt Cardone.

Je kan het ook langs de andere kant bekijken. Stel dat je zo’n €50.000 per jaar verdient. Wanneer je een huis moet afbetalen en je hebt een paar kinderen, dan blijft daar niet veel meer van over. Hoe kan je dan nog sparen zonder ook nog wat te leven?

Het grootste potentieel bevindt zich dan ook aan de zijde van de inkomsten. Wie zijn inkomsten kan verhogen, zal er zelf voor zorgen dat hij/zij meer kan (be)sparen.

Dit zijn de 5 tips van Grant Cardone om meer geld te verdienen:

#1. Investeer in jezelf

Succesvolle mensen investeren tijd, energie en geld in zichzelf om beter te worden. De beste manier om anderen te helpen, is door iemand te zijn die oplossingen kan aanbieden, niet iemand die zelf hulp nodig heeft. In jezelf investeren is de beste belegging die je ooit zal maken.

#2. Vind de juiste job

Te veel mensen zijn gewoon op zoek naar een job. Maar je job zorgt voor jouw inkomsten. Je hebt een job nodig waar je zelf 100% achter staat, niet (alleen) om de rekeningen te betalen. Wanneer je de juiste job hebt, ligt de weg naar een hoger salaris wijd open. Met een variabel loon, groeit jouw loon mee met jouw carrière én het bedrijf.

#3. Word geweldig in wat je doet

Je moet niet tevreden zijn met gemiddeld, je moet geweldig willen zijn. Wat je ook doet, geweldig willen zijn maakt het verschil. Wanneer je niet geweldig bent, ben je slechts gemiddeld. En enkel geweldige mensen worden rijk.

#4. Creëer verschillende inkomstenbronnen

Je kan niet rijk worden wanneer je inkomen afhankelijk is van 1 bron. Je moet dus niet alleen je hoofdinkomen laten groeien, je moet ook andere inkomstenbronnen aanboren. Maar zorg dat de verschillende bronnen met elkaar verbonden zijn. Te veel mensen boren verschillende bronnen aan, maar wanneer ze met elkaar verbonden zijn, ondersteunen ze elkaar om te groeien.

#5. Spaar €100K en beleg de rest

De eerste €100.000 is de moeilijkste, daarna gaat het allemaal veel gemakkelijker. Het is een bekende uitspraak van de rechterhand van Buffett, Charlie Munger. Cardone is het daar mee eens. Wanneer je €100K spaart, heb je voldoende veiligheid waardoor je de rest van je geld aan het werk kan zetten. En zo gaat de geldsneeuwbal steeds sneller rollen.

Bron: CNBC