Ferrari J50

Afgelopen week heeft Ferrari een speciaal model  bekend gemaakt. Het Italiaanse merk onthulde de J50 in het National Art Center in Tokio. De speciale editie van deze sportwagen werd ontwikkeld ter ere van het 50-jarig jubileum van Ferrari in Japan (J = voor Japan, en 50 voor het jubileum).

Ferrari zal slechts 10 auto’s produceren, speciaal voor de Japanse markt. Wie een van deze Ferrari’s op de kop wil tikken, zal dus moeten verhuizen. En speciaal voor deze verjaardag zal Ferrari iedere auto op maat van de klant aanpassen.

Het valt dus te verwachten dat de 10 J50’s er allemaal anders zullen uitzien. Door het uitzonderlijke karakter is dit een van de weinige auto’s waarvan de waarde zal toenemen. Naast een geweldige sportbolide is het dus ook nog eens een goede investering.

Aandeel Ferrari

De J50 is gebaseerd op de 488 Spider. Het krijgt de sensationele 3,9 liter dubbel-turbo V8 motor mee van de 488 Spider. Maar in plaats van 661 pk steken er 680 paarden in.

Er werd geen prijs bekend gemaakt, maar naar verwachting zal de aankoopprijs toch oplopen tot een getal bestaande uit 7 cijfers.

Ferrari J50 (2)

Bron + Foto’s: Business Insider