Beurskoers Snapchat

Heel veel analisten zijn negatief voor Snap, het moederbedrijf boven Snapchat. Toch kon het aandeel in de eerste 2 handelsdagen zo’n 50% stijgen. Met een enorme waardering van meer dan $30 miljard lijkt Snapchat een luchtbel. Maar volgens Michael Brush is Snapchat meer zoals Facebook en minder zoals Twitter en kan het aandeel nog veel hoger.

Snap zal zich meer dan waarschijnlijk ergens tussen Facebook en Twitter kunnen positioneren, aldus Brush. Facebook is uiterst succesvol en Twitter is eigenlijk een dode mus. Brush ziet, in tegenstelling tot andere analisten, 3 redenen waarom het aandeel Snap in de toekomst nog véél hoger kan.

-1. Mobiele advertenties geen probleem voor de gebruikers

Snapchat is het perfecte voorbeeld van hoe je een business model moet opbouwen: eerst gratis en zo veel mogelijk gebruikers aantrekken. Daarna kan je geld gaan verdienen aan de gebruikers. Snap voegde al verschillende features toe aan de gratis app en begon vorig jaar met het monetariseren van zijn platform.

Zo’n 158 miljoen gebruikers sturen dagelijks 2,5 miljard snaps. Hiertussen zitten steeds meer advertenties, maar dat deert de gebruikers niet. Van $59 miljoen in 2015 steeg de omzet naar $404 miljoen in 2016. Ondertussen blijft het aantal gebruikers stijgen. Advertenties zijn dus geen probleem in het business model van Snap, en steeds meer krijgen ze te zien.

-2. Zoals Facebook blijft het bedrijf onder de vleugels van de oprichters

Bedrijven die worden geleid door de oprichters zelf, zijn dikwijls veel succesvoller dan andere bedrijven. De aandelen die op de aandelenmarkt noteren, hebben geen enkel stemrecht. Het stem- en beslissingsrecht blijft dus in handen van Evan Spiegel en Co.

Hier kwam al veel kritiek op, maar Evan Spiegel is het nieuwe wonderkind van Silicon Valley. Dat boezemt vertrouwen in. Hij kan Snap laten groeien met een visie op lange termijn in plaats van rekening te houden met de aandeelhouders die resultaten willen op korte termijn.

-3. Ze maken deel uit van een immense trend

Snapchat is volledig op mobiel internet gericht. Mobiel internet is een trend die nog steeds enorm hard groeit. Mobiele advertenties zullen de komende jaren verdrievoudigen, van $66 miljard naar bijna $200 miljard. Steeds meer marketing vloeit van traditionele televisie naar mobiele toepassingen, zoals Snapchat.

Lees hier de mening van Slim Beleggen over Snap.

Bron: MarketWatch