spanje

In Spanje is er de afgelopen dagen opgelucht ademgehaald. De Spaanse regering was namelijk in een heftige strijd beland waarbij de socialistische partij PSOE niet in zee wilde gaan met de conservatieve partij PP. Uiteindelijk stapte de leider van de socialistische partij PSOE, Pedro Sánchez, op zaterdag op en daarmee is de hoop toegenomen op een nieuwe Spaanse regering.

Volgens Rabobank strateeg Matthew Cairns kan het ontslag van Sánchez positieve invloed hebben op de Spaanse economie. De onderhandelingen tussen de socialistische en conservatieve partij zaten immers muurvast, en daar kan nu verandering in komen.

Spaanse 10-jaarsrente duikt verder omlaag

spanje-obligatie

De beleggers reageerden in ieder geval positief op dit nieuws. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de rente op de Spaanse 10-jaarsobligatie is gedaald naar een nieuw dieptepunt. Ook de woorden die afkomstig waren van kredietbeoordelaar Standard & Poor’s wisten te leiden tot het nodige enthousiasme.

De kredietbeoordelaar liet weten dat de Spaanse economie er op dit moment stabiel bijligt. Onder andere de Spaanse productiesector draait op dit moment op volle toeren. Spanje oogt steeds beter.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>