SpaceX raket

Wie dacht dat Elon Musk een beetje kokonut was wanneer hij aankondigde om mensen naar Mars te sturen vanaf 2022, zal zijn mening moeten herzien. SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Musk, is namelijk niet alleen. De CEO van Boeing gelooft dat zijn bedrijf zelfs nog eerder mensen naar Mars zal brengen.

The game is on. Mars here we come!

Dennis Muilenburg, CEO van Boeing, zei op de ‘innovation conference’ in Chicago dat zijn bedrijf samenwerkt met NASA om een zeer krachtige raket te ontwikkelen. Deze raket wordt speciaal gebouwd voor verre ruimtereizen. En hij gelooft dat hij eerder op Mars zal landen dan SpaceX.

Elon Musk wil Mars koloniseren met een populatie van 1 miljoen mensen. Die zouden in zo’n 10.000 vluchten van elk 100 personen naar de rode planeet worden gebracht, inclusief vracht.

Musk zei ook dat de grootste bijdrage om van de mensheid een interplanetair ras te maken zal komen van een gezamenlijke drang naar ruimtereizen. Hij zal het graag horen dat Boeing mee in de race stapt. De miljardair zei ook dat ‘timing’ niet zijn sterkste punt is waardoor de CEO van Boeing wel eens gelijk zou kunnen krijgen.

NASA hoopt, samen met Boeing, astronauten naar Mars te sturen van de jaren 2030. Muilenberg onthulde dat zijn bedrijf enorme stappen zet op technologische vooruitgang die dergelijke ruimtereizen mogelijk moet maken.

De laatste 100 jaar ging de mensheid van wandelen op aarde tot wandelen op de maan, van paardrijden naar vliegen, … de volgende 100 jaar zal nog meer innovatie en verandering brengen, aldus Muilenberg, zelfs tot op Mars.

Bron: Huffington Post