De goudprijs heeft het de 2 jaar vrij goed gedaan, dat werd natuurlijk ook wel eens tijd na een erg lange berenmarkt die het geduld van velen die posities hadden in goud zwaar op de proef heeft gesteld.

Een sector die minder vaak in de spotlight gezet wordt zijn de goudmijnen, de bedrijven die het gele edelmetaal naar boven halen.

En de activa die al helemaal niet in de spotlight komt, zijn de kleinere goudproducenten, de zogeheten junior goudmijnen.

De kleinere goudmijnen hebben tot zover een matig en vrij saai jaar gehad, er is tot zover weinig enthousiasme bij beleggers om echt aan het werk te schieten.

Volgens Bob Moriarty van 321gold is de bodem wat betreft de junior goudmijnen in de korte termijn ook nog niet achter de rug.

Moriarty is van mening dat we de komende 4-6 weken nog een stukje lager gaan alvorens er sprake is van een bodem.

Niet erg inspirerende praat van hem zou je op het eerste zicht denken…

Maar het is zeker geen tijd voor wanhoop, want Moriarty stelt ook dat zodra deze bodem bereikt is, deze junior goudmijnen naar alle waarschijnlijkheid klaar staan voor een forse rally van meer dan 100%!

Op de beurzen is het vaak een heel lucratief idee om activa die in de vergeethoek zijn geduwd nog een keertje extra te bekijken, zeker als je weet dat niemand anders daar mee bezig is.

De junior goudmijnen hebben het lange tijd erg slecht gedaan en dat heeft geleid tot het feit dat niemand meer interesse heeft in deze volatiele beleggingen.

Echter is dit – zeker in de erg cyclische grondstoffensector – vaak net het moment waarop je dergelijke activa moet kopen, aldus Moriarty.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!