brexit

De Britse bevolking kan al 4 maanden wennen aan het feit dat er binnenkort een Brexit zal gaan komen. Ondanks dat de meerderheid van de Britse bevolking op 23 juni stemde voor een uittreding uit de Europese Unie, lijkt de bevolking daar steeds meer op terug te komen.

De Britse economie ondervindt op dit moment nog niet echt hinder van het besluit van de Britse bevolking om voor een uittreding uit de EU te stemmen. Het Britse pond heeft wel de nodige waarde moeten inleveren en dat maakt het levensonderhoud voor Britten, die in het buitenland genieten van hun pensioen, wat duurder.

Britten komen terug op hun besluit

britten-beseffen-brexit

Een recent onderzoek van Ipsos MORI maakt duidelijk dat de Britten steeds meer beginnen te beseffen waar ze precies voor gestemd hebben. Zo denkt 49% van de ondervraagde Britten dat hun levensstandaard achteruit zal gaan op het moment dat de Brexit een feit is.

In juli was er nog sprake van een percentage van 36% en dat maakt duidelijk dat steeds meer Britten zich achter de oren beginnen te krabben. Als het aan de Britse premier May ligt gaat er een ‘harde Brexit’ komen en die woorden lijken wat los te hebben gemaakt bij de Britse bevolking.