De metalen-sector heeft dit jaar beduidend meer focus gekregen van beleggers. Voornamelijk goud en zilver zijn erg in trek geraakt geraakt. Echter is er een metaal dat al op korte termijn door het dak kan gaan – zelfs dit jaar al met honderden procenten gelanceerd is. We hebben het hier over de ‘staalindustrie’.

Al dit jaar hebben we enkele bedrijven in de staalindustrie winsten zien maken van 458%, 308% en 305%. Mocht je met deze cijfers denken dat je de boot gemist hebt, dan kunnen we je geruststellen, het spektakel is nog maar net begonnen.

Er is een financiële oorlog gaande tussen China en de Verenigde Staten. De VS zijn er heilig van overtuigd dat de Chinezen de kosten voor de productie van staal kunstmatig laag houden en daarmee de Amerikaanse staalproductie langzaam maar zeker richting de afgrond werken.

De Amerikanen bestrijden dit nu door de import van staal uit China te heffen met maar liefst 522% belasting. Met andere worden, er moet voor iedere dollar aan staal uit China nog eens $5,22 aan belastingen betaald worden. Met deze maatregel is het voor de Amerikanen niet langer interessant om staal uit China te importeren, maar weer in eigen land te halen.

Staalindustrie terug naar eigen land

Dit ligt volledig in lijn met de visie van Donald Trump om de productie en arbeid weer terug naar eigen land te brengen. Met de immense plannen van Trump om voor honderden miljarden dollars de infrastructuur zoals wegen, tunnels, bruggen te renoveren, zal de binnenlandse staalproductie gaan pieken zoals we dat nog nooit eerder gezien hebben. Op alle fronten zal dit voor binnenlandse economie bizarre voordelen opleveren en wordt de Chinese staalindustrie volledig genegeerd.

We hebben hier een situatie waarbij de concurrentie met China in één klap van tafel geveegd wordt door regulering en belastingen gecombineerd met het oplaaien van de vraag naar staal dat gevoed zal worden met een stimuluspakket vergelijkbaar met een rondje kwantitatieve verruiming. Vergis je niet, we hebben het hier over een nieuw monetair verruimingspakket waarbij het geld deze keer niet zal stromen naar banken en omvallende instanties, maar rechtstreeks terecht zal komen bij (staal-) industrie om vervolgens in de reëel economie terecht te komen. Zoals Trump het zelf verwoorde:

Put American steel made by American workers into the backbone of America’s infrastructure

Dat de staalindustrie wind mee heeft wordt door onderstaande grafiek maar al te duidelijk in beeld gebracht.

Screen Shot 2016-12-05 at 22.18.59

Voor degene die denken zojuist de boot te hebben gemist, hebben we een mooie grafiek van de grootste staalproducent in Amerika over de afgelopen 10 jaar:

Screen Shot 2016-12-05 at 22.32.08

Staalproducenten in Amerika kruipen nu uit een van de pijnlijkste berenmarkten van de afgelopen jaren. Amerika gaat er alles aan doen om de productie weer terug te brengen in eigen land. Hier zullen vele miljarden dollars tegenaan gegooid worden. Hoewel bedrijven in de Amerikaanse staalindustrie dit jaar al reeds mooie winsten geboekt hebben, lezen we uit de bovenstaande grafiek dat we nog maar ‘net’ begonnen zijn aan een klim die nog een hele lange weg zal gaan afleggen.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>