De olieprijs is de afgelopen week flink in waarde gestegen als gevolg van de vergaderingen die op dit moment worden gevoerd door de OPEC. Daarnaast heeft Rusland al meerdere malen laten weten dat het openstaat voor het bevriezen van de productie. De vraag is natuurlijk of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren.
Aan het einde van de zomerperiode wist de olieprijs aanvankelijk ook flink in waarde te stijgen als reactie op het nieuws dat de olielanden overeen waren gekomen om de olieproductie terug te dringen. Uiteindelijk bleek dat er toch nog genoeg olielanden waren die hier niet aan mee wilden werken. Iran was een van de landen die duidelijk tegenstemde.
Reactie van de olieprijs sinds de Amerikaanse verkiezingsdag
De vraag is natuurlijk of er nu wel een daadwerkelijk akkoord gesloten gaat worden tussen de OPEC-landen. De beleggers lijken hier vooralsnog wel op te rekenen, want de olieprijs is al flink wat procenten in waarde gestegen.
Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bespoke Investment Group, is de stijging van de olieprijs sinds de verkiezingsdag afgebeeld. Daarbij valt op dat in euro’s gemeten de olieprijs een stuk harder is gestegen dan in dollars het geval is. De absolute verliezer is de Mexicaanse peso. Als gevolg van de, voor de Mexicanen, tegenvallende verkiezingsuitslag heeft de Mexicaanse valuta heel wat waarde verloren. En dat maakt de import van olie voor Mexicanen duurder.
Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.
Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>